MENIU

Președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Mihai Tudose, propunerea PSD+ALDE

După consultările de la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe Mihai Tudose, propunerea coaliției PSD+ALDE.

”Această criză prin care trecem dăunează grav României. Dăunează economiei, imaginii României în lume și opinia mea e că ea trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem un nou Guvern, unul care să rezolve problemele apărute din cauza crizei care a pornit din interiorul PSD. Având în vedere că este nevoie de un guvern urgent, îl desemnez pe Mihai Tudose prim-ministru, care se va prezenta cu o echipă guvernamentală în cursul săptămânii. Solicit partidelor parlamentare, nu doar PSD și ALDE, să se apuce de elaborarea unei agende care să permită finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni”, a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Cine este Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier

Coaliția PSD - ALDE a mers la Cotroceni cu propunerea de premier Mihai Tudose. Acesta a fost ministru al Economiei în guvernul Ponta şi este, în prezent, membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, potrivit CV-ului publicat pe site-ul instituţiei.

SURSE. Ce schimbări ar urma să se facă în structura noului Guvern

Liberalii n-au făcut nicio propunere de premier pentru că nu au majoritate, USR-iştii au cerut Ministerul Justiţiei şi un guvern non-PSD, iar Traian Băsescu ar vrea ca şef la Palatul Victoria să fie europarlamentarul Siegfried Mureşan. UDMR nu exclude să susţină guvernul PSD, la fel cum vor face şi reprezentanţii minorităţilor. 

Mai multe articole despre:
Cotroceni premier iohannis Mihai Tudose