MENIU

Iohannis anunță că România se pronunță împotriva unei Europe cu mai multe viteze

Președintele României a anunțat că se pronunță împotriva unei Europe cum mai multe viteze, în contextul discuțiilor purtate tot mai mult în ultimele zile. 

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe prim-ministrul Republicii Malta, Joseph Muscat, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează la București, în contextul deținerii de către Malta a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din acest an.

"Șeful statului s-a poziționat ferm împotriva ideilor vehiculate în ultimul timp cu privire la o Europă cu mai multe viteze — o Uniune a cercurilor concentrice. În opinia sa, asemenea formule de reconfigurare a Uniunii ar putea conduce la dezintegrarea proiectului european. Șeful statului a subliniat că România se pronunță pentru o Europă puternică, consolidată, unitară și incluzivă", anunță un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Pe tema discuțiilor cu Marea Britanie, Iohannis a precizat că este importamt ca prevederile Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană să asigure protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor români aflați în Regatul Unit, astfel încât aceștia să poată beneficia și după Brexit de drepturile deja dobândite.

Totodată, președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat pentru un parteneriat deschis între Uniunea Europeană și Marea Britanie după Brexit, arătând că Regatul Unit este un partener strategic al Uniunii și este important ca acesta să rămână într-o relație cât mai apropiată de UE.

Mai multe articole despre:
UE Europa Klaus Iohannis