MENIU

Întrevedere premierul Tudose - CNMR.În agendă: salarizarea bugetarilor și pensiile speciale militare

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit marți, la Palatul Victoria, cu membrii Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), printre subiectele discutate numărându-se noile prevederi ale legii salarizării în sectorul bugetar și problema pensiilor speciale militare, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis Agerpres. 

Conform sursei citate, cu acest prilej, s-a stabilit ca astfel de întâlniri să aibă loc periodic, pe subiectele majore de interes public, sau ori de câte ori este nevoie, pe aspecte punctuale, la nivel de grupuri de lucru.

"Susțin continuarea acestui dialog, pentru a găsi împreună soluțiile cele mai bune la problemele pe care ni le semnalați, dar și mijloacele de implementare", a declarat premierul Mihai Tudose, conform comunicatului.

Principalele subiecte discutate la întâlnire au fost legate de "aplicarea noilor prevederi ale legii salarizării în sectorul bugetar, cu accent pe aplicarea ei în domeniul învățământului preuniversitar și universitar, precum și problema pensiilor speciale militare și efectele măsurilor anunțate de Guvern în acest domeniu", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, alte subiecte discutate au vizat domeniul transporturilor și al infrastructurii rutiere și feroviare, principalul aspect analizat fiind legat de modificările care pot fi aduse legislației în domeniul achizițiilor publice și care ar putea debloca proiectele majore de infrastructură afectate de contestarea licitațiilor.

La întâlnirea premierului Tudose cu membrii CNMR au participat și vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Educației, Liviu Pop, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, și ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, precizează sursa citată.

Mai multe articole despre:
0 cnmr Tudose premierul tudose