MENIU

Întâlnire Iohannis - Cioloș - Isărescu, la Cotroceni. Ce strategii au pus la punct

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marţi,  la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu premierul Dacian Cioloș, cu Președintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, şi cu Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, transmite Administrația Prezidențială.

Întâlnirea a avut drept scop prezentarea contribuției Guvernului în materie de politici și reforme economice, pe termen scurt și mediu, în contextul Strategiei de dezvoltare durabilă a României, care se elaborează în cadrul Academiei Române și sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, se arată într-un comunicat al președinției.

„Obiectivul principal al strategiei de dezvoltare este definirea unei viziuni și a anumitor direcții de acțiune în privința domeniilor care pot susține dezvoltarea sustenabilă a României, precum creșterea competitivității economice, stimularea productivității (agricultura, industria şi sectoarele creative), a capitalului (investițiile și exporturile, fondurile europene, piața de capital) și alte elemente care creează condiții propice dezvoltării capitalului românesc și a economiei, cu impact pozitiv asupra forței de muncă și a calității vieții (educația, sănătatea, infrastructura şi debirocratizarea administraţiei publice)”, transmite Administrația Prezidențială.

Sursa citată a precizat că în cadrul discuțiilor, s-a convenit ca proiectul propus de Guvern să fie supus dezbaterii, pe agenda Academiei Române. Prin implicarea institutelor economice și a cercetătorilor de specialitate în analiza și dezbaterea proiectului de Strategie, Academia Română va avea rolul de facilitator. În acest sens, s-a agreat lansarea acestei inițiative, în vederea consultării și dezbaterii publice, cu participarea partidelor politice și a societății civile, proces în urma căruia vor rezulta direcțiile de dezvoltare durabilă ale României.

La întrevedere au mai participat, din partea Guvernului,Costin Borc, viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoș Tudorache. Din partea Administrației Prezidențiale, a participat Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial – Departamentul Politici Economice și Sociale.