MENIU

Ministrul Energiei: „Estimăm o scădere a prețului gazelor” - Costurile s-ar putea reduce la JUMĂTATE

Virgil Popescu - ministrul Energiei

Virgil Popescu - ministrul Enegiei estimează o scădere a prețului gazelor după trecerea iernii. Acesta a participat, marți, la prezentarea proiectului și recepția Stației de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciurești, proiect ce contribuie la creșterea capacității de extracție în cadrul depozitului Bilciurești, județul Dâmbovița.

„Motivul creșterii prețurilor îl știm cu toții: este o speculație pe piața gazelor făcută de Federația Rusă, prin Gazprom, s-au redus livrările de gaze prin Ucraina. Se presează practic operationalizarea conductei Nord Stream 2.. Noi estimăm că după perioada de iarnă prețurile vor scădea la jumătate pentru primăvară-vară și chiar iarna anului viitor. Deci, estimăm o scădere a prețului gazelor”, a declarat Virgil Popescu.

Proiectul face parte din Coridorul Prioritar North-South Gas Interconnections în Central Eastern and South Eastern Europe ("NSI East Gas") și a fost inclus pe Lista a 5-a a Proiectelor de Interes Comun la nivelul Uniunii Europene, în luna noiembrie 2021; Capacitatea de înmagazinare a Depozitului de gaze naturale Bilciurești reprezintă 44 % din capacitatea de înmagazinare a României.

Mai multe articole despre:
ministrul energiei azomures gaze