MENIU

Încolţit de DNA, Cătălin Cherecheş face dezvăluiri incendiare: "Dacă încep eu să vorbesc…"

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a vorbit, vineri seară, la o televiziune locală,  despre dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Şi-a motivat acţiunile, dar a şi „arătat cu degetul” spre cei de la care dă de înțeles că i s-ar trage toate aceste acuzaţii.

"Să-i ferească Dumnezeu pe trei oameni. Nu am zis niciodată dar spun acum, sunt trei oameni: Dolha – frizerul căruia nu-i taie foarfeca, avocatul care a luat numele nevestei şi a rămas cu el după divorţ, Cristian Niculescu Ţâgârlaş – să ne spună ce este, soţul lui Consuela sau soţia lui Mureşan că nu mai înţeleg-, şi pensionarul penal Cristian Anghel, căruia îi transmit să nu mai scrie denunţuri la DNA cu nume şi adrese false. Cei trei au vrut să îngroape sportul maramuşean", a spus Cătălin Cherecheş, pe postul de televiziune.

Întrebat despre dosarul în care procurorii DNA îl acuză că, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, ar fi promovat și susținut proiecte în Consiliul Local în vederea finanțării Clubului sportiv HCM Baia Mare, deși ar fi avut cunoștință de activitatea infracțională desfășurată de Liviu Bala, Florin Năsăiescu și Ioachim – Nicolae Făt, care și-au însușit sume de bani din veniturile clubului sportiv, edilul băimărean spune că ar fi vorba despre o eroare.

"În povestea de azi m-a deranjat faptul că se vorbeşte despre corupţie. În povestea HCM nu vorbim despre corupţie. Vorbim de erori, dar nu despre sume care s-au însușit sau care au fost duse acasă.(…) Este fals, banii nu au ajuns în altă parte. În dosar este vorba despre o chestie plătită în noiembrie şi a doua oară în februarie. Întâi pe contract de muncă şi apoi pe PFA. Procurorii spun că s-a plătit de două ori deşi au fost luni diferite. Asta spun procurorii", a precizat Cherecheş.

ntrebat ce strategie va adopta după ce joi, în ziua descinderilor a declarat că stopează orice susţinere materială pentru sport, iar vineri a convocat o şedinţă „de îndată” în cadrul căreia consilierii locali au decis să continue ajutorul financiar pentru cluburile sportive care activează în oraş, Cătălin Cherecheş a spus: „Mergem mai departe în sport cu acceleraţia mărită. Vom avea campioni la toate sporturile. Vom demonstra că se poate, cu bani de cinci ori mai puțini decât în Bucureşti”.

Declaraţiile spumoase făcute de Cherecheş au continuat în aceeaşi notă. Acesta a vorbit şi despre primul dosar dar şi despre decizia de a ieşi public cu declaraţii.

"Ce mi se mai poate întâmpla? Eu vreau doar să fac ceva pentru comunitatea pe care o reprezint. Păi dacă mă emoţionez de câte ori se scrie urât despre mine, atunci sunt un papagal şi mă duc acasă. (…) Dacă vor să-mi facă în fiecare zi un dosar penal atunci să-mi facă dosar penal, asta-i viaţa! (…) Când mi-au făcut primul dosar am zis că spun lucrurile aşa cum sunt doar în relaţia cu procurorul, şi apoi a venit al doilea dosar, şi al treilea, şi am zis că singura mea şansă este să spun lucruruile în mediul public", a subliniat Cherecheş.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă are încredere în Justiţie, edilul băimăreana răspuns afirmativ. Insă celor trei băimăreni, Dolha, Niculescu Ţâgârlaş şi Anghel, le-a transmis un mesaj: „Să se liniştească pentru că dacă încep eu să vorbesc se răstoarnă România cu fundul în sus”, a spus Cătălin Cherecheş.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

Mai multe articole despre:
Baia Mare Cătălin Cherecheş