MENIU

Încă un primar al PSD în colimatorul ANI! Mihai Toader, găsit în incompatibilitate

Mihai Toader

Mihai Mugur Toader, devenit primar interimar al Sectorului 2 până pe 5 iunie, după ce fostul baron al Primăriei Neculai Onțanu a fost arestat la cererea procurorilor DNA, este și el cercetat de Agentia Nationala pentru Integritate (ANI).

Potrivit unei sesizări primită de ANI în data de 17 mai (vezi doc, sesizare cu nr 8803), Toader este în incompatibilitate dat fiind că din iulie 2012 până în prezent, Mihai Mugur Toader și-a păstrat funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 2 București pe perioada exercitării mandatului de viceprimar, încălcând astfel prevederile a două articole de lege - art 87 alin 1.lit.a., respectiv art 88 alin.1. lit.a din Legea 161/2003. Potrivit legii, acesta ar fi trebuit să se suspende din funcția de consilier local pentru a exercita funcția de viceprimar.

Documentul semnalează și că actualul primar interimar, totodată candidat la primărie din partea PSD în alegerile din 5 iunie, și-ar fi însușit în paralel bani atât din funcția de viceprimar,  cât și din calitatea de consilier local. Dacă va fi găsit vinovat, Toader riscă să nu mai poată ocupa o funcție publică timp de trei ani de la data eliberării/destituirii din funcție. Totodată, dacă persoana respecitvă a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Mihai Mugur Toader este fratele deputatului Rodica Nassar, șefa organizației PSD sector 2 și un foarte influent, deși discret, membru al PSD încă de pe vremea guvernării Năstase-lliescu. Practic, Toader este împins acum de Nassar și Onțanu pentru ca Sectorul 2 să rămână sub controlul PSD.

 

 

Mai multe articole despre:
ANI Mihai Toader