MENIU

În lacrimi pe holurile Primăriei. Reacţia unui consilier local după reţinerea Olguţei Vasilescu

În lacrimi pe holurile Primăriei. Reacţia unui consilier local după reţinerea Olguţei Vasilescu

PSD caută înlocuitor pentru Lia Olguţa Vasilescu la Craiova, dar nu acum. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că reţinerea colegei sale a afectat partidul, dar că vor decide dacă o mai susţin sau nu la alegerile locale după ce va depăşi momentele dificile. Însă nu doar colegii de partid o compătimesc pe Olguţa Vasilescu, ci şi membrii altor partide. Unul dintre consilierii locali UNPR şi-a dat demisia la scurt timp după ce primarul Craiovei a fost reţinut. Ba mai mult, acesta nu a reuşit să-şi stăpânească emoţiile şi a izbucnit în lacrimi pe holurile Primăriei Craiova. 

"Este o devizie grea. E o decizie personală. Sunt tată de copii şi nu contest. Vă spun că nu este cineva perfect, dar vă spun din suflet trăim vremuri în care oricare dintre noi putem ajunge în situaţia doamnei primar. Este inadmisibil, este inadmisibil pentru fapte care s-au petrecut acum trei ani şi se ştia. Este inacceptabil ce se întâmplă cu primarul, nu contează în ce partid este. Astăzi am simţit că nu mai pot, este imposibil de gândit, de facut o strategie fără să te gândeşti că a doua zi poţi să fii reţinut sau Doamne Fereşte mai rău", a afirmat Cilibiu Mihail, consiler UNPR.

 

Şi Liviu Dragnea a afirmat că şi el şi colegii săi au fost afectaţi de imaginea Olguţei Vasilescu în cătuşe. "Au fost imagini cu un puternic impact emoţional. În ceea ce priveşte intrebarea ce vom face la Craiova nu am fost de acord să discutam astăzi", a spus acesta.

Valegiu Zgonerea spune, de asemenea, că nu este un moment favorabil cand unul dintre cei mai buni primari pe care îi ai este reţinut de DNA.

Candidatul pentru primăria Craiovei este deocamdată necunoscut. În schimb, Dragnea a venit azi cu un nume pentru primăria sectorului 2, după arestarea preventivă a lui Neculai Onţanu.