MENIU

Hrebenciuc: Cred că Năstase va putea influența anumite decizii ale PSD

<p>Viorel Hrebenciuc</p>

Deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc a declarat, joi, pentru RFI România, că eliberarea condiționată a lui Adrian Năstase reprezintă "un gest de normalitate care se întâmplă astăzi în justiția românească", punctând că Năstase va putea influența anumite decizii ale PSD prin personalitatea sa, notează Agerpres.

"Domnul Năstase a fost și va rămâne o voce foarte puternică în viața publică românească a zilelor noastre. Ați văzut și ieri, cu foarte multă demnitate a spus câteva din părerile domniei sale în ceea ce privește viața politică și aici mă refer la noua lege electorală, a mai vorbit ceva și despre alegeri anticipate, părerile domniei sale de viitor consultant politic, cum s-a autodefinit, astfel încât cred că va conta, pentru că are o experiență și o cultură care-i permit să emită puncte de vedere de care va trebui să țină cont", a spus Hrebenciuc la RFI.

El a precizat că Adrian Năstase nu va putea avea o funcție formală în PSD, dar că acesta va putea influența anumite decizii ale partidului.

"E mai puțin important dacă va avea o funcție formală în partid. Nu va putea avea o asemenea funcție formală. De altfel, ați văzut, și domnia sa a reiterat faptul că nu mai este membru al partidului, dar acest lucru este mai puțin important. Prin personalitatea sa, va putea influența anumite decizii ale partidului. Cred", a susținut Hrebenciuc, întrebat dacă și l-ar dori pe Năstase în funcțiile de conducere ale PSD.

Fostul premier Adrian Năstase a fost eliberat joi din Penitenciarul Jilava.

Mai multe articole despre:
PSD închisoare Adrian Năstase Viorel Hrebenciuc