MENIU

Hans Klemm s-a întâlnit cu şefa interimară a DNA, Anca Jurma. A asigurat-o de sprijinul Ambasadei

Hans Klemm s-a întâlnit cu Anca Jurma, procuror şef interimar al DNA, şi a asigurat-o pe aceasta de sprijinul Ambasadei SUA.

"Ambasadorul Hans Klemm și atașatul FBI David Varner, recent sosit la post, s-au întâlnit astăzi cu doamna Anca Jurma, procuror șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la sediul instituției și au asigurat-o de continuarea sprijinului Ambasadei. Ambasadorul Hans Klemm și doamna Anca Jurma au discutat și despre modalitățile de întărire a cooperării dintre Statele Unite și România în domeniul aplicării legii", se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti.

Reamintim că Anca Jurma a preluat săptămâna trecută mandatul de procuror-şef interimar al DNA, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de recocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Jurma spunea că DNA are o răspundere majoră, şi anume combaterea corupţiei, astfel că instituţia trebuie să rămână independentă şi relevantă, mai ales în condiţiile în care România încă se confruntă cu acest fenomen. Procurorul a dat asigurări că va avea un mandat echilibrat şi că în cele şase luni pe care le va petrece la conducerea Direcţiei va continua lupta anticorupţie pe care instituţia a început-o în urmă cu 15 ani.

Mai multe articole despre:
ambasada SUA sprijin Hans Klemm Anca Jurma