MENIU

Dan Vasile Mihale: Tudose raportează performanțe ,, la MAXIM'' la numai o lună de la învestire

Cea mai mare putere de cumpărare, cel mai mic șomaj, cea mai bună rată a absorție a fondurilor UE în agricultură, cele mai importante investiții și, nu în cele din urmă, corecția celor mai multe inechități sociale, toate, dar absolut toate, au fost realizate în numai o lună și o săptămână, adică de când este premier Mihai Tudose. Să vezi și să nu crezi! Mai ceva ca în povești. Numai că aceasta poveste este cusută cu ață albă.

,,În ultimele săptămâni, rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori'', a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, în deschiderea şedinţei de Guvern de vineri. Chiar dacă Legea vaccinării nu este încă gata, ministrul a primit aplauze la scenă deschisă. Entuziasmat de succesul răsunător al colegului său de Cabinet, premierul și-a amintit și de campionul Daea. 

"Suntem la maxim cu exporturile, iar pe zona de agricultură înțeleg că stăm mult mai bine decât ne-am prognozat. Pentru prima dată, prin eforturile ministrului Daea, tot ce a fost de luat ca fonduri europene, iar agricultorii au primit înainte subvenția la agricultură. Se pare că vom avea cele mai mari producții la câteva sectoare la grâu, la floarea soarelui. Înțeleg că vor fi chiar producții record în multe sectoare", a continuat Tudose.

Aplauze și felicitări au primit și ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, și cel al Economiei, Mihai Fifor, pentru iminenta mega-investiție Bell Helicopter în România. Asta este cu adevărat o performanță, dar nu li se datorează sub nicio formă celor doi.

Și laudele și felicitările nu s-au aprit aici. "Avem 5,7 creştere economică - cea mai mare din Uniunea Europeană, avem cel mai mare număr de salariaţi din ultimii 20 de ani - 4,85 milioane de salariaţi. Rata şomajului - la 5,3, minimul istoric, deci mai avem un pic şi avem o problemă cu forţa de muncă. Exporturile sunt la maximul istoric ", a continuat, triumfal, premierul Tudose.

Șeful Executivului nu au uitat nici de corecția celor mai multe inechități sociale, succese pentru care au fost felicitate doamna ministru Carmen Dan, de la Interne, și doamna Lia Olguța Vasilescu, șefa de la Muncă.

Cât de performanți au devenit, peste noapte, aceiaşi miniştri care în vechiul lor Cabinet Grindeanu nu au îndeplinit propriul lor scor de la evaluare? Să vezi și să nu crezi... Să fie meritul exclusiv al premierului Tudose, care a scos tot ce este mai bun din acești mega-specialiști ai PSD?

Lauda de sine nu miroase a bine, domnule Tudose! Și Grindeanu se lăuda cu aceleași performanțe...

 

Mai multe articole despre:
Guvern Tudose