MENIU

Guvernul lovește Președinția unde o doare cel mai rău: la buget!

Guvernu pregătește încă o lovitură pentru Klaus Iohannis. Conform unor surse, Administrația Prezidențială primește doar o treime din bugetul cerut la rectificarea bugetară.

Potrivit unor surse politice, Guvernul îi va da președintelui doar o treime din suma solicitată la rectificarea bugetară.

Astfel, Administrația Prezidențială a cerut peste 10 milioane de lei, însă Executivul ar urma să aprobe doar 2,6 milioane de lei, arata sursa citată.

Măsura vine după ce președintele României a criticat activitatea Guvernului.

Pe 7 august, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că bugetul Administraţiei Prezidenţiale a fost redus cu 11,1 milioane de lei.

În aceeaşi zi, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, a precizat că a adus la cunoştinţa MFP şi Guvernului "situaţia gravă în care s-ar putea ajunge dacă vor fi efectuate reducerile masive de buget", menţionând că, anterior, a purtat discuţii pe această temă cu Darius Vâlcov, mandatat în acest sens de premierul Viorica Dăncilă. Potrivit sursei citate, Administraţia Prezidenţială nu va putea achita integral viitoarele obligaţii contractuale, nici pentru deplasări externe, nici pentru alte angajamente, în lipsa creditelor bugetare necesare pentru efectuarea plăţilor.

Administraţia Prezidenţială a mai criticat rectificarea bugetară a Guvernului, precizând că, prin tăierea fondurilor Preşedinţiei, România nu-şi va putea păstra angajamentele, precum Summit-ul celor 3 mări,a completat Dobrovolschi. O nouă adresă a fost trimisă către Ministerul de Finanţe.

Mai multe articole despre:
guvern rectificare bugetară preşedinţie