MENIU

GUŞĂ: Partidele politice, extrem de CARIATE. Barca lui Ponta,atât de găurită încât îi va da insomnii

<p>GUŞĂ: Partidele politice, extrem de CARIATE. Barca lui Ponta,at&acirc;t de găurită &icirc;nc&acirc;t &icirc;i va da insomnii</p>

În momentul de faţă, partidele politice sunt extrem de "cariate", având mari probleme în a mai genera lideri, spune, la Realitatea TV, consultantul politic Cozmin Guşă.

"Lamentarea a devenit un fapt în aproape toate mediile ce ar fi putut să construiască o nouă spiritualitate constructivă. O vedem nu doar în plan public, ci şi în interiorul acestor partide politice extrem de cariate, cu mari probleme de a mai genera lideri sau de a se regenera ca organizaţii politice. Această lamentare blochează accesul în zona de conducere a acestor partide şi, ulterior, într-o zonă de leadership şi candidatură a unor oameni care chiar ar putea să conteze sau care ar putea să însufleţească din nou speranţa românilor, după cum declara cu prea multă uşurinţă Klaus Iohannis, în urmă cu două zile. Emoţia poate să fie generată de către un lider care are idealuri, crede în ele, le exprimă şi este în stare să ardă pentru aceste idealuri, sau de un lider care nu are aceste lucruri, dar ar putea să le interpreteze foarte bine fiind charismatic, având aceste posibilităţi de interpretare teatrală atât de necesare unui actor politic. Nu avem nici în persoana lui Ponta, nici în persoana lui Iohannis aşa ceva, ci avem două specii diferite de politicieni.  Prima specie, Iohannis, o specie deloc spectaculoasă, care a ştiut foarte bine să-şi interpreteze un rol de tip precis, constructiv, care ajunge la o anumită suficienţă administrativă şi de acolo trebuie să treacă în altă treaptă de conducere, respectiv cea de preşedinte al României, după ce n-a reuşit să o acceadă pe cea de premier, dar cu limitele unei interpretări care nu lasă loc de echivoc din punctul meu de vedere. A doua specie, cea a lui Ponta, extrem de ambţios, doritor să ardă etape, în mod evident animat de un singur ideal, cel al puterii personale şi al felului în care poate să acceadă la o putere maximală în foarte scurt timp", a spus Cozmin Guşă, în emsiunea "Jocuri de putere".

"Din acest punct de vedere, vom avea o confruntare lipsită de emoţie. Emoţiile vor fi ale candidaţilor, nu ale mulţimii. Va avea emoţii şi Iohannis pentru că-şi dă seama de limitele sale de a interpreta un rol de actor politic care însufleţeşte masele şi va avea emoţii şi Ponta pentru că barca sa este atât de găurită şi posibilităţile de exprimare atât de limitate încât aceste lucruri îi vor da insomnii pentru că, în cazul unei înfrângeri, el ştie foarte bine ce i se va întâmpla, are două exemple deloc ilustre, dar de mare notorietate: Năstase şi Geoană", explică Guşă.


Mai multe articole despre:
Victor Ponta Cozmin Guşă Klaus Iohannis