MENIU

Gușă: Jurnaliștii Clubului de Presă au meritul cvasi-exclusiv pentru distrugerea rețelei generalilor-interlopi. Repetenți sunt toți politicienii români

Într-un an deosebit de important pentru România, pare că justiția s-a reactivat și reintră într-un ritm normal și necesar de lucru. Deși nimeni nu se aștepta ca „generalul negru” Florian Coldea sau Dumitru Dumbravă să fie luați în colimator de către DNA, iată că asistăm astăzi la punerea lor sub acuzare și la deconspirarea rețelei Statului Paralel, un editorial semnat Cozmin Gușă.

Acest demers nu ar fi fost posibil fără contribuția neobosită a Clubului de Presă și a membrilor acestuia. În emisiunea „România la apel”, difuzată pe postul TV Realitatea PLUS, Cozmin Gușă a devoalat rețeaua lui Coldea de la vârful partidelor politice din România, menționând care sunt liderii actuali și foștii președinți de partide prinși în insectar.

Suntem într-o săptămână importantă, iar evenimentele petrecute de la începerea audierilor și până astăzi merită o analiză exhaustivă. Cozmin Gușă a subliniat faptul că marea problemă în perioada dictaturii Statului Paralel a fost legată inclusiv de faptul că nu se putea vorbi.

 Entități media sau de presă, precum Realitatea PLUS și Radio Gold FM, au reprezentat o oază de exprimare liberă în timpul opresiunilor Statului Paralel. 

„Jurnaliștii Clubului de Presă au meritul cvasi-exclusiv pentru această distrugere sau început de distrugere a rețelei generalilor interlopi. 

Jurnaliștii Clubului de Presă! Nu politicienii, nici justiția, care a fost reactivă la presiunile pe care le-am făcut noi timp de mulți ani, dar îndeosebi la presiunile din 2024! În 2024, pentru mine interesul a fost să creăm o conjunctură pentru ca această rețea a generalilor interlopi (care deviase demult) să fie pusă la pământ. S-a împlinit sorocul, pentru că este an electoral și foarte mulți au instinct de conservare legat de viitorul sau de libertatea lor, printre care, din fericire, e și Klaus Iohannis”, a evidențiat Cozmin Gușă.

Până la a deconspira uriașa rețea a lui Florian Coldea, Cozmin Gușă a realizat o descriere amănunțită a acestui antagonist de pe scena politică din România.

 „Coldea a fost bine ales ca să fie barosul lui Băsescu. Bătrânii securiști l-au ales pe Coldea; chiar un bătrân securist, generalul Dan Gheorghe, care a condus vreo 2 servicii secrete. Unchiul său este cel care mi-a mărturisit că el s-a aflat la originea propunerii către Băsescu să vină acest Coldea, un nepot de-al lui, care trebuia să ajungă inginer, dar a ratat șansa, a pierdut anul și, după aceea, cu ajutorul unchiului său, generalul Dan Gheorghe, fost elev al generalului Iulian Vlad, fostul șef al Securității, a fost încadrat la facultatea de profil, care pregătește ofițeri SRI. 

Acolo a avut multe probleme apropo de examene, existând mărturii consemnate și niciodată contrazise de către cei care au plătit mita la profesori pentru Florian Coldea, printre care jurnalistul Mirel Curea de la EVZ. Noi vorbim despre un om puternic frustrat, un om care poate să aibă caracter de repetent într-un fel, un om simplu, fără cultură și care din această poziție de mare putere a deviat. El poate ar fi fost un executant bun; de-aia am zis că el a fost propus să fie barosul lui Băsescu. Numai că Băsescu, având foarte multe defecte, devieri, de la legendarele excese bahice, până la altele, cu oameni de afaceri și foarte multe furtișaguri, a ajuns la rândul lui să poată să fie îndosariat exact de către Coldea.

Deoarece primul partener al lui Băsescu după ce a ajuns președinte, miliardarul George Soros, și-a dat seama că poate să siluiască și să conducă mai bine România prin oameni de tip Coldea sau Kovesi, l-a părăsit pe Băsescu, i-a împuternicit foarte tare pe Coldea și Kovesi (să nu uităm că sunt decorați atât ai statului american, cât și ai statului francez) și Băsescu, de unde ar fi trebuit să fie cel care îl coordonează pe Coldea, a ajuns să fie nu chiar o victimă, dar un soi de victimă a lui Coldea, inclusiv fratele său ajungând la pușcărie (nu că nu ar fi meritat, pentru că a furat). 

Coldea este un om cu puternice frustrări, numai bun de manipulat. Dacă v-ați uitat la reacțiile lui, se pot observa niște devieri. Psihologii ne-ar putea explica competiția dintre frustrarea și narcisismul său, lucru pe care cred că și soția lui (care încă este șefa departamentului psihologic de la SRI) ar putea să-l explice”.

Citește continuarea pe solidnews.ro.