MENIU

GUȘĂ: Băsescu este marele câștigător al săptămânii, nu doar în România

<p>Cozmin Gușă</p>

Cozmin GUȘĂ a declarat în direct la REALITATEA TV că Traian Băsescu este marele câștigător al săptămânii, vorbind despre prezența la Summitul NATO din Țara Galilor și că această poziționare dihotimică a celor doi, Băsescu-Obama, nu îl avantajează pe Ponta astăzi.

"Băsescu este marele câștigător al săptămânii, nu doar în România, ci și în planul organizării Euro-atlantice, care cuprinde atât UE prin Consiliul European, cât și NATO prin consiliul NATO. Este evident că și la Bruxelles, Băsescu a fost inspiratorul și și-a luat în sfârșit după 10 rolul de președinte al unei țări de tip frontieră, iar ce am văzut astăzi, este o sinteză a ceea ce ne anunța Băsescu alaltăieri, înaintea plecării sale în Țara Galilor, lucru deloc de neglijat în acest moment. Asta îl transformă pe Băsescu într-un om cu statut politic solid.
În plan intern, apropo de marea mâncătorie între Cotroceni și Victoria, face o diferențiere netă. Victor Ponta, mâncat de ghinion, a finalizat o vizită oficială în partea care deformatează împotriva Alianței din care facem parte, China.", a spus Gușă.

Fotografiile Băsescu-Obama

"Această poziționare dihotimică a celor doi, Băsescu-Obama, nu îl avantajează pe Ponta astăzi, dar este consecința a două feluri de atitudini: O atitudine mai înțeleaptă a omului la final de mandat, acum și-a dat seama că trebuie să reacționeze un președinte responsabil, de cealaltă parte un candidat, posibil președinte - periat de toată vecinătatea sa apropiată, formată din nefericire din baroni,  care-l împing la gesturi spectuloase, inclusiv trebuie să te pozezi cu Mazăre la Costinești când Băsescu e cu Obama la în Țara Galilor, și este un sfat prost pentru Victor Ponta.
Ponta a făcut greșeli în această campanie, dacă mai continuă ar putea să intre pe un teren neprofitabil pentru el: Iohannis, Udrea, Tăriceanu.", a mai spus Gușă.