MENIU

Gușă: Dragnea a câștigat bătălia, dar a pierdut războiul de supraviețuire în vârful partidului

Începe lupta internă în PSD pentru nominalizări în Guvern, a declarat Cozmin Gușă, subliniind că se pot forma noi tabere în interiorul partidului, având în vedere că multe promisiuni ale lui Dragnea nu vor putea fi împlinite. Consultantul politic a explicat, de asemenea, care sunt consecințele votului pe moțiune pentru liderul social-democraților.

”Pentru PSD, este o victorie cât o înfrângere, iar Liviu Dragnea în mod clar a câștigat această bătălie, dar în mod logic a pierdut războiul”, este de părere Cozmin Gușă.

Ce câştigă şi ce pierd PSD şi Liviu Dragnea odată cu demiterea propriului Guvern

PSD s-a martelat public, a afirmat consultantul politic, adăugând că decizia parlamentarilor nu este neapărat decizia partidului. În opinia sa, s-a creat o sciziune între politicieni fideli partidului și cei care azi au votat pentru că așa le-a cerut partidul. Această sciziune ”este una mare și va fi plătită”, a punctat Cozmin Gușă.

Experimentul cu UDMR a arătat că Dragnea nu se gândește la România, la Transilvania, iar asta, spune consultantul politic, va avea mari repercusiuni pentru PSD în următoarea perioadă.

”O să înceapă lupta internă pentru nominalizările din viitorul Guvern, pentru că promisiuni au fost mult prea multe și ele nu vor fi acoperite, astfel că se vor forma din nou tabere, după care va interveni Iohannis cu acceptarea sau neacceptarea. Va fi mult mai greu dacă acel premier nu va fi într-adevăr competent”, a declarat Gușă.

Consultantul politic a subliniat că Liviu Dragnea nu se va mai afla în poziția să poată să-și pună ”o marionetă” în fruntea Executivului.

”Aceste greșeli repetate, chiar dacă i-au adus victoria, l-au declarat învins pe Dragnea în războiul de supraviețuire în vârful partidului”, a conchis Cozmin Gușă.

Mai multe articole despre:
Guşă moţiune vot moţiune motiune rezultat