MENIU

Gușă: Iohannis spune ceea ce toți gândim. Dăncilă e mult prea slab pregătită pentru funcție

Reacţia lui Iohannis a fost una surprinzătoare, dar într-un mod plăcut, apreciază Cozmin Guşă, într-o intervenţie telefonică pentru Realitatea TV. Din acest moment, orice mişcare a Vioricăi Dăncilă, sub egida lui Liviu Dragnea, nu va face decât să îi dezavantajeze, în raport cu preşedintele, spune consultantul politic.

Klaus Iohannis a afirmat, vineri, ceea ce cu toții gândim, spune Cozmin Gușă, referindu-se la declarația în care președintele i-a cerut Vioricăi Dăncilă demisia deoarece ”nu face față funcției de premier”.

Obediența lui Dăncilă față de liderul PSD o determină să nu-și poată exercita corespunzător mandatul, este de părere consultantul politic.

”Iohannis spune ceea ce noi cu toții gândim. Nu am văzut un om politic de un acest nivel în Europa. Nu am văzut o relaționare între instituțiile statului mai anormală ca cea de sub bagheta lui Dăncilă. Doamna Dăncilă este mult prea slab pregătită pentru această funcție. Obediența ei față de Dragnea o face să nu-și exercite mandatul corespunzător”, afirmă Gușă.

Președintele Iohannis îi satisface, prin această declarație, pe toți românii care sunt extrem de speriați de ”calitatea intelectuală slabă” a prim-ministrului, subliniază consultantul politic.

Cu toate că șeful statului a avut o ieşire extrem de fermă, Liviu Dragnea nu va recunoaşte niciodată haosul în care a aruncat România prin aducerea Vioricăi Dăncilă la conducerea Guvernului, crede Cozmin Guşă. ”Trebuie să ne concentrăm asupra stării psihice a lui Dragnea. Cred că are probleme mari. Ceva s-a mișcat acolo. Frica de pușcărie și acest sentiment de putere i-au generat o mutație în creier, ceea ce este foarte periculos”.

Consultantul politic, care se află în prezent la Tel Aviv, evidențiază că în publicația ”The Jerusalem Post”, care menționează de regulă în detaliu agenda oficialilor israelieni, ”n-a apărut nici măcar o știrucă despre România”, despre evenimentul în care Dragnea, Dăncilă și Meleșcanu s-ar fi întâlnit cu oameni politici din Israel. 

Asta ne arată că gestul lui Dragnea și Dăncilă a fost amatoristic, nebăgat în seamă de mass-media din Israel, subliniază consultantul politic. 

”Dacă vă așteptați ca PSD să spună că domnul președinte are dreptate, Dăncilă e incompetentă, a generat o criză în relația cu președintele, nu se va întâmpla asta. Ei vor merge mai departe cu doina lor”, explică Gușă.

PSD va răspunde declarațiilor lui Iohannis prin a-l arăta pe președinte de data asta ”pe un aliniament care-i dezavantajează” și se vor victimiza în continuare la ”instituțiile de presă pe care le finanțează sau care sunt conduse de oameni car au același scop, schilodirea legilor din Justiție, și ”speră să nu crape economia României așa repede, să-i mai țină până-n toamnă”.

PSD a căutat să evite medierea de tip constituțional a președintelui pentru că n-ar fi avut argumente, arată consultantul politic, menționând că Iohannis a fost inspirat că a apelat la această mediere. ”Felul în care PSD a refuzat-o o să-i așeze pe o altă cotă de neîncredere”. Ce vor înțelege românii? Că din cauza proastei guvernări a PSD au crescut dobânzile”, mai spune Cozmin Gușă. 

Mai multe articole despre:
demisie PSD Israel Guşă Dragnea iohannis Dancila