MENIU

Gușă: Dragnea și-a pierdut instinctul politic. Gestul, efect catastrofal în imaginea internațională

Liviu Dragnea ar fi trebuit să ceară scuze presei și celor care s-au simțit intimidați de ”bodyguarzii” cu care a apărut la Înalta Curte. Lipsa acestor scuze ne dovedește că astfel de gesturi ar putea persista și îl degradează pe liderul Camerei Deputaților până la nivelul unui om politic mărunt, este de părere consultantul politic Cozmin Gușă.

”În anii '90 era o modă a îmbogățiților care pe lângă ghiulurile și lanțurile de aur mai aveau, fiecare, un fel de bodyguarzi, care se numesc așa doar pentru că sunt mari, care asistau la mersul pe stradă, la intrarea și ieșirea din restaurat. Era un fel de competiție - care are bodyguarzi mai mari și mai grași. A dispărut moda din România. Mai există ceva pe la Chișinău. În Rusia există doar forțele speciale, nicidecum grăsuți din cluburi, cum am înțeles că e cazul celor de lângă Dragnea”, a afirmat Cozmin Gușă.

Pentru un om de afaceri de rând ar fi o mare pierdere de imagine și, practic, partnerii lui de afaceri s-ar uita zâmbind și chiar l-ar discredita, este de părere consultantul politic. 

Acest gest este un cataclism din punct de vedere al efectului în imaginea publică internă și internațională, în cazul unui om politic precum Liviu Dragnea, care poate dispune când vrea fie de oamenii de la SPP, a subliniat Gușă, explicând că așa ceva ”te face să nu mai poți să fii compatibil”.

Acesta este, spune el, cel mai mare accident de imagine pe care Dragnea l-a suferit.

”Dragnea și-a pierdut instinctul politic. Simplele scuze imediate - care puteau să fie și la 24 de ore, apropos de conferinta de presă de astăzi - ar fi fost binevenite în orice caz. Dragnea ar fi trebuit să ceară scuze și către ÎCCJ, și către români, și către jurnaliștii care s-au simtit intimidați. Dacă cineva se înconjoară de asemenea gorile, presa se va simți cu totul intimidată să îi mai pună întrebări”, a explicat Cozmin Gușă.

Faptul că liderul PSD nu-și cere scuze ne arată că avem de-a face cu o problemă care în scurt timp ar putea degenera, atrage atenția consultantul politic. 

”Dragnea nu mai acționează natural. Știm că este asistat de o echipă din Israel care îi spune ce să facă, dar nu a existat precedent de om politic la nivelul său care să nu mai aibă inițiativă și să nu mai discearnă între ceea ce trebuie să facă el și ceea ce-i spune echipa de consultanță. Îl degradează până la nivelul unui om politic mărunt, mărunt, mărunt”, consideră Cozmin Gușă.

Consultantul politic evidențiază că acest sindrom ne relevă că avem de-a face cu o situație cu potential periculos - dacă șeful majorității parlamentare nu poate să-și ceară scuze pentru un eveniment gravisim prin simbolistica pe care o reprezintă asupra mass-media. 

”În lipsa scuzelor, se sugerează că asemenea evenimente vor persista. Ne întoarcem în niște vremuri din care românii au vrut cu tot dinadinsul să evadeze. Ce intervine acum la nivel de Dragnea e în totală opoziție cu ceea ce am înțeles noi și îl va costa extrem de scump”, a conchis consultantul politic.

Mai multe articole despre:
Dragnea