MENIU

Gușă: Atitudinea lui Ponta față de foști colegi sau prieteni îl recomandă ca pe un tip periculos

Una dintre imaginile postate pe pagina de Facebook a premierului Ponta

Consultantul politic Cozmin Gușă observă declarațiile lui Victor Ponta despre Traian Băsescu și Elena Udrea, dar mai ales despre fostul coleg Crin Antonescu și crede că atitudinea premierului îl recomandă ca pe un tip periculos.  

Victor Ponta a sărbătorit luni trei ani de la venirea la guvernare cu o serie de declarații și postere electorale controversate. Un poster cu Elena Udrea încătușe anunța că USL și-a îndeplinit parțial promisiunea de a-i băga la închisoare pe fostul ministru al Turismului și pe Traian Băsescu. Un alt poster cu Klaus Iohannis sugera că USL și-a menținut promisiunea de a pune un președinte de la PNL. În discursul său, Ponta a vorbit și despre Crin Antonescu, fostul său coleg din USL. 

"Nu vreau să comentez ce a făcut Ponta din punct de vedere economic timp de trei ani de zile, să dăm dureri de cap românilor la consecințele pe termen mediu și lung în urma acestei guvernări slabe și dezorientate. În schimb, la nivel uman, sunt din nou șocat de Victor Ponta. Am văzut acum pentru prima dată fața lui în momentul în care vorbea despre pușcărie în cazul Elenei Udrea și al lui Traian Băsescu. Asta este o mentalitate de procuror incorect, iar atunci când vorbește despre pușcărie nu se uită nici la probe, nu așteaptă nici judecata. Asta m-a surprins, nu mai e vorba despre iresponsabilul vesel, ci de caracterul unui om. Reamintesc că cel pe care îl vrea la pușcărie este cel care i-a dat mandatele de prim-ministru și a semnat decretele guvernelor sale, iar cea pe care o vede în pușcărie este o fost colegă de guvern, este o prietenă de familie, și în afară de asta a mai fost și avocat al familiei Udrea Cocoș. Apoi, indiferent de ce rele a făcut Elena Udrea, tu să vii să te bucuri de necazul celui cu care ai stat atâți ani împreună, asta e de speriat", a comentat Gușă.

Consultantul politic a făcut referire și la posterul cu Iohannis. "Poza e o altă dovadă de nesimțire îmbinată cu lipsă de caracter. Îl implică pe Iohannis, care nu cred că vrea să apară în această poză de victorie a USL. Îl desconsideră în asemenea hal pe Crin Antonescu, în condițiile în care atât cunoscătorii cât și Crin Antonescu sunt convinși că Ponta este cel care l-a îndepărtat din politică pe Crin Antonescu. Un Crin Antonescu fără de care nu ar fi ajuns niciodată prim ministru, la marele eveniment pe care acum îl sărbătorește. Îmi lasă un gust amar felul acesta chiar inuman în care acționează legat de foștii parteneri, de foștii prieteni, legat de situații complicate din viața altora. Îl recomandă ca pe un tip periculos, mai ales atunci când are atâta putere din funcția de prim ministru, cu atât mai mult cu cât se înveselște și râde tot timpul", a msi spus Gușă.