MENIU

Grindeanu, exclus cu un click. Neacşu se duce la Timişoara să îl scoată din baza de date a PSD

De-ale Caragiale la PSD. Secretarul general al partidului, Marian Neacșu, merge, astăzi, la Timișoara, pentru a-l scoate, personal, pe Sorin Grindeanu din baza de date a membrilor PSD. Exclus din partid, fostul premier are aliați la PSD Timiș și încă figurează în baza de date. 

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, luni, în urma şedinţei Biroului Permanent Naţional al formaţiunii, că marţi după-amiază se va afla în Timişoara pentru a purta discuţii referitoare la situaţia organizaţiei judeţene. El a adăugat că fostul premier Sorin Grindeanu nu mai este membru al partidului, la fel cum nu mai e nici Victor Ponta.

"Am discutat despre situaţia organizaţiei de la Timiş. Nu am luat o decizie propriu-zisă. Am convenit ca în cursul zilei de mâine şi poimâine eu să merg la Timişoara şi să discut acolo cu toţi factorii politici implicaţi. (...) Au fost discuţii exploratorii (cu domnii Dorel Căprar şi Petru Andea - n.r) ca până în momentul în care un for politic, fie BPN, fie CExN, stabileşte o conducere interimară, cei doi, domnul Căprar, ca lider la Arad, şi domnul Andea, ca decan de vârstă, să coordoneze activitatea filialei Timiş", a afirmat luni Neacşu luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al formaţiunii.

Social-democrații susțin că trebuie adoptată o decizie formală, după ce joi, 20 iulie, secretarul de stat în Ministerul Educației Petru Andea a anunțat că a fost desemnat de către conducerea PSD să se ocupe de coordonarea activității filialei PSD Timiș.

''Conducerea națională a PSD m-a desemnat să mă ocup de coordonarea activității filialei în perioada care urmează, de la 1 august. Sunt vicepreședinte coordonator. Eu am oficial funcția de vicepreședinte al organizației. Domnul Sorin Grindeanu și-a pierdut calitatea de membru al PSD în urma deciziei CEx, ca urmare nu avem președinte, iar dintre vicepreședinți, am fost desemnat eu să coordonez activitatea până când se vor organiza alegeri în filială, cel mai probabil în toamnă'', afirma Petru Andea la momentul respectiv.