MENIU

Florin Iordache a demisionat din funcţia de ministru al Justiţiei: "Iniţiativele asumate, legale"

Strada a mai obţinut o revendicare. Florin Iordache a anunţat că demisionează din funcţia de ministru al Justiţiei. Anunţul a fost făcut după şedinţa de Guvern. Demisia vine în urma protestelor de amploare din ţară, după ce Guvernul a adoptat OUG 13, prin care modifica Codurile Penale. Concret, Florin Iordache a fost ministru al Justiţiei 36 de zile şi a demisionat în doar 45 de secunde, fără să ia vreo altă întrebare de la jurnalişti.

UPDATE 14.50 Florin Iordache a făcut o declaraţie după şedinţa de Guvern, în care şi-a anunţat demisia: "Buna ziua. Am de făcut o declaraţie de presă. De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei”, a declarat Florin Iordache, la Palatul Victoria.

UPDATE 12.55. Ultima discuţie între premierul Sorin Grindeanu şi Florin Iordache în privinţa conducerii Ministerului Justiţiei va avea loc, joi, înaintea şedinţei de Guvern, au declarat surse oficiale pentru News.ro, potrivit cărora liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu ar susţine o înlocuire la şefia MJ.

Conform surselor citate, discuţia dintre Grindeanu şi Iordache va avea loc în jurul ore 13.30, şedinţa de Guvern fiind programată să înceapă la ora 14.00. Aceleaşi surse au declarat pentru News.ro că Grindeanu şi Iordache ar fi de acord cu înlocuirea la şefia Ministerului Justiţiei, iar premierul ar prefera să numească în această funcţie o persoană independentă politic.

"O să am o discuţie în seara asta sau mâine dimineaţă cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache şi mâine voi anunţa decizia", a spus Sorin Grindeanu, explicând că decizia în privinţa ministrului Justiţiei este deja luată.

"Hai să facem lucrurile pas cu pas", a completat acesta, adăugând că discuţia nu va modifica decizia pe care deja a luat-o.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a ajuns joi dimineață, la sediul instituției pe care care o conduceÎntrebat dacă va demisiona, Iordache a răspuns: „Voi discuta cu premierul și vă anunț decizia".