MENIU

Grapini, la prima ședință a Partidului Puterii Umaniste: Punem în centru omul

Liderii interimari ai noii formațiuni politice apărute pe scena politică, Partidul Puterii Umaniste, au prezentat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, după prima ședință oficială, ce îți propune partidul, cui i se adresează și ce aduce nou. Potrivit europarlamentarului, Maria Grapini, PPU "este un partid al românilor care dorește să continue doctrina umanist-conservatoare" și care pune în centru omul, orientarea ideologică fiind social-liberală.

"Vrem să dăm un semnal pentru români, mai ales pentru cei care au tăcut și au îndurat inechitățile, injustiția și nedreptatea. PPU este un partid al românilor care dorește să continuie doctrina umanist-conservatoare. Este nevoie de solidaritate pentru orice schimbare în bine. Noi dorim să susținem tradițiile și valorile românești, capitalul autohton, respectarea demnității umane, respectarea României în lume și un trai mai bun la noi acasă. Vom susține politici sociale alături de politici economice care să ducă la dezvoltarea României", a scris, miercuri, Maria Grapini pe pagina sa de Facebook.

În cadrul conferinței de presă, Grapini a precizat că "toți cei care s-au înscris până la congres devin membri fondatori".

"Până la congres vom avea o comisie pentru definitivarea statutului care e în proiect. Toți liderii filialei au dreptul să vină cu propuneri la statut, ca la Congres să avem forma de statut prin care noi să ne putem desfășura activitatea dedicată oamenilor și programului de politică al partidului nostru care pune în centrul omul", a mai spus Grapini.

La rândul său, fostul lider PC Cluj, Șerban Rădulescu, a declarat că PPU "se adresează clasei de mijloc și celor care reprezintă capitalul autohton".

"Capitalul autohton românesc este obligatoriu, în opinia noastră, a fi susținut. Ne vom gândi și la cei care lucrează și trăiesc și care, de fapt, întrețin ființa națională românească. Faptul că acest partid care acum se naste deja are și element important în organizarea lui: elementul tânăr. Organizațiile de tineret există, avem și reprezentatul organizației de tineret care, de fapt, și conduce organizația de tineret. La nivelul foarte multor organizații din țară, aceste organizații de tineret deja există. Tinerii deja sunt atrași de ceea ce noi încercăm să propunem în politică: ceva nou", a mai spus Grapini.

Totodată, noul lider al organizaţiei de tineret a PPU, pianistul Matei Bucur Mihăescu, a declarat că PPU "are ca scop crearea unei societăți care pornește de la om și nu de la structurile politice care conduc țara". 

Printre liderii PPU se numără și senatorul Laurenţiu Mihai şi avocatul Daniel Ionaşcu, informează știripesurse.ro 

Mai multe articole despre:
PC Maria Grapini Şerban Rădulescu PPU