MENIU

Gorghiu, despre majoritate: Nu se poate face fără UNPR. Au existat niște discuții cu UDMR

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, joi, la Gândul Live, că PNL va depune o moțiune de cenzură, în această sesiune parlamentară, dar a recunoscut că nu are garanția ca va dispune de suficiente voturi, pentru răsturnarea guvernului Ponta, informează HotNews.ro.

"Această sesiune va fi finalizată cu o moțiune de cenzură. Tema nu e stabilită, ne gândim la un subiect, va fi discutat în Consiliul Național de Coordonare, de la începutul lunii mai", a spus Gorghiu.

Copreședintele PNL "garantează" că "diferența în număr de voturi nu va fi cea la care PSD se așteaptă", dar a admis că nu are "garanția că va fi o moțiune care va duce la picarea Guvernului". În opinia sa, faptul că s-au stabilit și anunțat, public, termene până la care va fi formată o majoritate parlamentară a fost o greșeală, deoarece a creat un nivel ridicat de așteptare și presiune, din partea activului de partid și a opiniei publice.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a precizat că "au existat niște discuții cu UDMR" și "a rămas că ne vom vedea imediat după congres, iar discuțiile se vor purta pentru semnarea unui protocol de cooperare parlamentară".

"S-au deschis ambasadele în sensul creării acelei majorități parlamentare", a spus ea, recunoscând și faptul că nu se poate face o majoritate fără UNPR.

Gorghiu a subliniat, însă, că vicepremierul Gabriel Oprea a spus că va susține Guvernul, atât timp cât Victor Ponta este premier. În opinia sa, însă, cea mai potrivită opțiune ar fi alegerile anticipate.

"Dacă Victor Ponta ar înțelege că interesul public e mai departe de nasul domniei sale, nu văd de ce nu ar spune haideți să facem aceste alegeri anticipate", a spus liderul PNL, care a precizat că legislația pentru aceste alegeri se poate finaliza, într-o săptămână.