MENIU

Gorghiu, despre moţiune: Parlamentarii Puterii vor fi ţinuţi în bănci. Sunt şantajaţi!

Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL, a declarat la Parlament, că în opinia sa, parlamentarii Puterii vor fi ţinuţi în bănci la moţiunea de cenzură, motivând că aceştia sunt şantajaţi de Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

"Nu cred că îi vor lasa mâine să voteze. Mâine, parlamentarii vor fi tinuţi în bănci de doi lideri care au probleme penale.. Sunt şantajaţi(...)PNL a făcut tot ce i-a stat in putinta pentru a schimba acest Guvern", a spus Gorghiu.

Anterior, co-preşedintele PNL a mai spus:

"Până mâine mai e suficient timp ca domnul Oprea, domnul Dragnea, alți lideri ai partidelor care susțin Guvernul Ponta să aleagă între binele public și egoismul politic de a rămâne la putere. Vom vedea până mâine care va fi opțiunea politică pe care o vor avea", a declarat, luni, la Parlament, Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Ea a reamintit că PNL organizează, marți dimineață, un miting în Parcul Izvor la care sunt așteptate aproximativ 10.000 de persoane care să susțină moțiunea de cenzură.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a subliniat că o regulă a politicii într-un stat democratic este să nu îți pui interesele personale deasupra intereselor țării. "Politica la vârf într-un stat democratic are regulile ei scrise și nescrise. Prima dintre ele este că niciodată nu îți pui interesele personale deasupra intereselor țării, ci dimpotrivă. Nu s-a mai întâmplat într-un stat democratic ca un premier trimis în judecată să fie încă în funcție, să nu își dea demisia. Nu doresc răul nici celui mai aprig adversar politic al meu, dar nu despre asta este vorba. Este vorba că avem un prim-ministru trimis în judecată, care se încăpățânează să rămână în funcție", a afirmat Blaga.

Cei doi lideri liberali au anunțat că discuții despre susținerea moțiunii de cenzură vor avea loc luni și cu alți lideri politici.

"O să mai avem o discuție cu domnul Kelemen Hunor (liderul UDMR — n.r.) astăzi, dar sunt sigur că dânșii vor vota moțiunea de cenzură. Poziția clară a UDMR ați văzut-o", a precizat Vasile Blaga.

Moțiunea de cenzură intitulată "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!" a fost citită miercurea trecută în plenul reunit al Parlamentului, urmând să fie dezbătută și votată marți.