MENIU

Gorghiu, despre majoritate: Calculul nu e în avantajul PNL. Este insuficient și cu UDMR

<p>Gorghiu, despre majoritate: Calculul nu e &icirc;n avantajul PNL. Este insuficient și cu UDMR</p>

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, luni, la Prime Time News, cu privire la formarea majorității parlamentare, că negocierile duse, până în prezent, nu sunt în avantajul PNL, calculul fiind insuficient chiar și cu UDMR. În schimb, Alina Gorghiu a ținut să puncteze faptul că PNL nu își pune problema, pentru nicio secundă, că trebuie să meargă mai departe cu Guvernul Ponta și că liberalii fac opoziție, deși sunt acuzați, uneori, de contrariul acestui fapt.

"Prima mea opțiune și cea principală a PNL este de a schimba Guvernul Ponta. Din păcate, posibilitatea de a schimba Guvernul Ponta ține de o majoritate parlamentară, de un calcul aritmetic, care acum nu e în avantajul PNL. Facem, în schimb, opoziție și încercăm să îmbunătățim orice fel de proiect în interesul cetățeanului din România", a declarat copreședintele PNL.

Întrebată unde ar putea să ducă negocierile cu UDMR, Alina Gorghiu a răspuns:

"Calculul este insuficient și cu UDMR. S-au făcut discuții cu foarte mulți parlamentari (...)  La Consiliul Național din 23 mai vom stabili când o vom depune, pentru că pasul principal era acela de a finaliza programul de guvernare. Pe data de 23 va fi finalizat și votat în forul de conducere. În acest moment se discută concret pentru încheierea unui acord pentru coerența Opoziției parlamentare. Nu știu în ce măsură numărul va fi suficient pentru a putea vota moțiunea de cenzură, în scopul debarcării lui Ponta. Nu vreau să mint, să spun că sigur acest lucru se va întâmpla, dar sunt optimistă (...) Discuții au fost cu toți colegii din Parlament", a precizat Alina Gorghiu.

Pe de altă parte, copreședintele PNL a criticat faptul că "Victor Ponta arată un comportament identic, suprapus peste comportamentul lui Traian Băsescu" și că discursul premierului "este unul care consolidează campania anti-justiție a PSD".

"Victor Ponta arată un comportament identic, suprapus peste comportamentul lui Traian Băsescu. Aceleași derapaje când vine vorba de justiție, aceleași amenințări de proastă factură. Nu pentru că vrea Victor Ponta sau pentru că Traian Băsescu își dorea trebuie să intre cineva sau nu la pușcărie. Instanța de judecată trebuie să dea hotărârea respectivă. Discursul lui Ponta este unul care consolidează campania anti-justiție a PSD (...) Opoziția trebuie să existe și să facă o opoziție cât se poate de serioasă, iar PNL asta face, chiar dacă suntem certați că nu reacționăm în timp util, lucrurile acestea sunt extrem de clare, în cadrul conducerii PNL. O secundă nu ne punem problema că trebuie să mergem mai departe cu Guvernul Ponta", a mai afirmat copreședintele PNL.

 

Alina Gorghiu dezvăluie motivul ruperii USL