MENIU

Gorghiu anunță data la care vor avea loc primele validări ale candidaturilor de primari

Copreşedintele liberal, Alina Gorghiu, a declarat, la RFI, că finalizarea listelor candidaţilor PNL la nivel naţional va avea loc la începutul lunii martie, dar primele validări vor fi făcute mai devreme, respectiv pe 18 ianuarie la Biroul Politic Naţional. În acest context, Gorghiu a punctat că "finalizarea practică" a fuziunii PNL-PDL va fi dată de votul cetăţenilor, la alegerile din acest an.

"Avem preconizată finalizarea acestor liste la nivel naţional la începutul lunii martie, însă suntem cu foarte multe candidaturi puşi la punct, astfel încât primele validări vor avea loc la Biroul Politic Naţional pe data de 18 ianuarie, primele validări pentru candidaturile de primari la municipii, ceea ce se validează de către conducerea centrală. La jumătatea lunii, practic, vom face primele validări şi primele programe de guvernare locală vor fi prezentate colegilor mei din conducerea centrală, ulterior vor merge cu ele candidaţii în teritoriu", a spus Gorghiu.

În viziunea sa, "va fi un moment important acest an pentru candidaţi, pentru partid, pentru că alegerile locale vor însemna un moment de clarificare a scenei politice şi de strângere a electoratului".

"Vom vedea o cristalizare a scenei politice şi a electoratului din România, iar finalul fuziunii Partidului Naţional Liberal teoretic va fi la Congresul din 2017, aşa cum este prevăzut în fuziune, în documentele depuse la Tribunal, dar finalizarea practică a acestei fuziuni va fi dată de votul cetăţenilor, atât la locale, cât şi la parlamentare", a mai spus Gorghiu.