MENIU

Marcel Ciolacu, despre cauza apariției craterului de la Slănic Prahova: „S-a făcut drum...”

Marcel Ciolacu, despre cauza apariției craterului de la Slănic Prahova: „S-a făcut drum...”

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, despre situația de urgență de la Slănic, județul Prahova, acolo unde terenul s-a tasat pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. „S-a făcut drum peste mină”, a spus prim-ministrul.

„S-a făcut un drum peste o mină. Ce să fac, să știu unde s-au făcut drumurile peste mine. Acolo s-au dat niște autorizații când s-au făcut acele drumuri”, a spus premierul, răspunzând unei întrebări puse de jurnaliști.

„În schimb, am văzut reacția statului și a situațiilor de urgență care au intervenit imediat, am văzut cum a intervenit Prefectura, s-au mutat 42 de familii, s-au găsit soluții”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Primele imagini cu pământul care se prăbușește în Slănic VIDEO

Este dezastru la Slănic-Prahova, acolo unde mai multe drumuri s-au surpat și s-au format cratere imense. Zona din centru este securizată de autorități, iar situația este aceeași în tot orașul. Mai mulți locuitori au fost evacuați, iar acum oamenii sunt disperați pentru că trebuie să-și abandoneze casele.

Prima reacție a primarului din Slănic, după ce o stradă s-a surpat: Aşteptăm specialiştii de la Bucureşti să ne spună ce se întâmplă

Terenul în zona afectată de surpare din Slănic Prahova s-a tasat cu încă 20 de centimetri, în urma măsurătorilor efectuate, vineri dimineaţa, de personalul specializat, contractat de Primăria Slănic, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu slanic rahova crater