MENIU

Gheorghe Ștefan, adus la DNA cu mandat, pentru audieri în dosarul MICROSOFT

GHEORGHE ŞTEFAN, primarul din Piatra Neamț, zis și ”Pinalti”, fost adus la DNA, pentru a fi audiat în dosarul Microsoft.

GHEORGHE ŞTEFAN, primarul din Piatra Neamț, a fost adus la DNA, pentru a fi audiat în dosarul Microsoft. Potrivit anchetatorilor, primarul ar fi fost intermediar între firmele de IT și oficiali guvernamentali.  Întrebat de jurnaliși de ce a fos adus la DNA, acesta a replica scurt: ”Degeaba”. 

Reamintim că în cursul dimineții a fos aduși la DNA, pentru a fi audiați în același dosar, Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru. 

Maşina cu care a fost adus Dorin Cocoş a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 08.50, acesta fiind dus în faţa anchetatorilor pentru a da declaraţii. În 16 octombrie, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţele fostului ministru Gabriel Sandu, fostului consilier prezidenţial Dorin Marian, fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe Cătălin Harnagea, la oamenii de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, Remus Truică şi Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro, la tatăl preşedintelui Comitetului Olimpic, Adrian Petrache, precum şi la Fundaţia Dinu Pescariu. Surse judiciare precizau atunci, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii au ridicat documente care ar putea constitui probe în dosarul Microsoft.

 

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri - senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău. Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane chitate de Executiv în cadrul contractului.

Mai multe articole despre:
DNA decizii gheorghe sefan audieri microsoft