MENIU

Gest populist: Sorin Grindeanu și-a anulat vacanța de iarnă programată în Austria - SURSE

Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu

Gest populist din partea ministrului Transporturilor. Potrivit unor surse, Sorin Grindeanu și-ar fi anulat biletele de avion pentru vacanța programată în Austria cu familia sa. 

Vicepremierul Sorin Grindeanu și-a anulat vacanța în Austria unde mergea de 15 ani împreună cu familia, în semn de boicot pentru votul negativ privind Schengen, au declarat luni surse guvernamentale.

În timp ce ministrul are grijă ca astfel de zvonuri să apară în presă, instituțiile din subordinea ministerului Transporturilor nu știu ce să facă cu contractele de milioane pe care le are cu băncile austriece.  

De asemenea, chiar dacă multe dintre aceste companii au anunțat că închid conturile la băncile ce au capital la Viena, operațiunile încă se desfășoară prin aceste instituții. 

Președintele Klaus Iohannis a susținut în 14 decembrie că nu va exista un boicot al statului român și al autorităților publice din România la adresa Austriei, după ce Viena a blocat aderarea țării noastre la Schengen.

„În realitate avem două probleme, atitudinea Austriei care e rezervată și votul Olandei, a fost mixt: pentru România a fost da, pentru Bulgaria a fost jumătate nu. Acestea sunt chestiuni care trebuie rezolvate. Acest moment, după părerea mea, poate fi tratat într-o singură cheie, cu diplomație. Orice altceva trebuie exclus. Am auzit opinii, sfaturi. Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului și al autorităților publice”, a declarat Iohannis, înaintea Consiliului European unde șeful statului a anunțat că va ridica problema aderării României la Schengen.

Mai multe articole despre:
sorin grindeanu