MENIU

George Simion la „Legile Puterii”: Am început reforma clasei politice. I-am trimis acasă pe Tăriceanu și Băsescu

Liderul AUR, George Simion, a declarat, într-o intervenție video în emisiunea „Legile Puterii” că partidul condus de el nu va face niciun fel de alianță cu alte partide. Simion a declarat că este bucuros că AUR a început să reformeze clasa politică din România și a început cu trimiterea acasă a doi dintre „dinozaurii” politicii dâmbovițene: Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu.

George Simion a reluat ideea de a nu bate palma cu niciun partid pentru o viitoare coaliție și se declară în continuare nemulțumit că, deși AUR are aproape 12% din componența viitorului PArlament, i s-au alocat comisii puțin importante.

„Suntem singurul partid de dreapta, nu vom face coaliție de guvernare nici cu așa-zisa stângă și nici cu dreapta.

Nu aș putea intra într-o coaliție cu un partid despre care unii spun că fură. PNL a făcut un aranjament în care partidul nostrul va primi Comisia pentru Petiții și Comisia pentru UNESCO. Solicităm de deschiderea de urgență a scolilor din ianauarie. E un subiect fierbinte. Pe noi ne interesează Comisia pentru Învățământ și Comisia juridică”, a declarat liderul AUR.

Referitor la declarațiile lui Vasile Dâncu, care afirma că el se află în spatele propulsiei AUR în lumina reflectoarelor, George Simion dezminte zvonul și spune că, având în vedere scorul obținut de partid, el ar fi mai îndreptățit să-l consilieze pe probleme politice pe Vasile Dâncu.

„Domnul Dâncu se laudă că ar fi marel starteg din spatele AUR și că el este cel care ne-a dat avânt. Nimic mai greșit. S-ar putea ca Dîncu să fie băiatul nostru. Noi suntem duhul care își mănâncă lampa. Am scos un scor bun, deci am putea să fim noi strategii pentru Vasile Dâncu”, a spus Simion.

Liderul AUR păstrează propunerea lui Călin Georgescu pentru funcția de premier, chiar dacă acesta nu este membru de partid și marșează pe ideea unui guvern de tehnocrați.

„România se află la cumpănă, iar aproape 600 de mii de români ne-au votat, deși doar 40% știau de opțiunea AUR. Noi îl propunem pe Călin Georgescu ca premier, care nu este membru al partidului. El va guverna alături de specialiști. Nici nu avem destui membri în AUR pe care să îi propunem în guvern. În actuala situație avem două variante: mergem la alegeri anticipate, ori avem un guvern compus din oameni din afara partidelor. Nu are nicio treaba guvernul cu parlamentul, iar logica parlamentară ne arată că avem de luat două comisii, nu cele mai slabe. Vom avea o pondere de 12 % din viitorul Parlament. Dorim ca Parlamentul să aibă ceva de spus, pentru că, în afară de învestirea guvernului, patru ani doarme”, a spus George Simion.

Liderul proaspătului partid parlamentar spune că AUR vrea reformarea clasei politice românești și redeschiderea unor sectoare puternic afectate de criză, cum ar fi industria HoReCa.

„Vrem reformarea clasei politice. În negocierile de la Vila Lac 1 s-a discutat interzicerea traseismului, salvarea pădurilor, repornirea școlilor, redeschiderea HoReCa, a sălilor de spectacole și a teatrelor.Vrem să identificăm în partidele politice oameni care fac lucruri, nu oameni care lucrează să îndepărteze oamenii de valoare. Am fost azi în Târgu Mureș,Cluj, Zalău, Oradea. Toți susținătorii noștri ne aplaudă atunci când le spunem că nu vom face alianță cu nimeni. Rămânem la ceea ce am promis alegătorilor noștri. Noi nu vrem să stăm de șase, atunci când unii fură. Avem doar un an de la înființare, iar scopul nostru este să punem oameni capabili la conducerea României. Românii ne descoperă și avem timp să creștem în procente. Important este că am început reformarea clasei politice: i-am trimis acasă și pe Tăriceanu și pe Băsescu”, conchide George Simion.

 

Mai multe articole despre:
george simion aur jocuri de putere