MENIU

George Scutaru, posibil viitor consilier al lui Iohannis, cerea în 2007 desființarea DNA și SRI

<p>George Scutaru, posibil viitor consilier al lui Iohannis, cerea &icirc;n 2007 desființarea DNA și SRI </p>

Liderul deputaților PNL, George Scutaru, cel care ar urma să devină consilierul lui Klaus Iohannis, pe probleme de apărare, potrivit celor susținute de Dan Mihalache, declara, în 2007, că DNA și SRI "nu-și mai au rostul ca instituții ale statului", fiind comandate de președintele Traian Băsescu, informează Ziare.com.

Pe site-ul deputatului liberal, George Scutaru, apar mai multe articole care reflectă poziția sa față de DNA și SRI, în septembrie 2007, poziție exprimată după ce ministrul Justiției de atunci, Tudor Chiuariu, și alți parlamentari PNL au intrat în atenția procurorilor anticorupție.

"Manifestându-se astfel, DNA și SRI nu-și mai au rostul ca instituții ale statului (...) Toate acțiunile din ultima vreme ale DNA decredibilizează instituția, în special, și Justiția, în general. Ca și anul trecut, când Teodor Atanasiu a fost chemat la Comisia prezidențială sub pretexte puerile, pentru a fi suspendat din Guvern, și de data aceasta, DNA încearcă să arunce cu noroi în miniștrii liberali, pentru a lovi în Guvern și, în special, în premierul Tăriceanu. (....) Traian Băsescu foloseste DNA pentru a-și atinge obiectivul final, demolarea lui Tăriceanu. Faptul că au apărut și informații credibile, conform cărora SRI este implicat în monitorizarea PNL, în paralel cu DNA, care scoate dosare pe banda rulantă, arată că aceste instituții sunt controlate și lucrează după cum le cere Traian Băsescu, ridicând mari semne de întrebare asupra credibilității și seriozității acestor instituții. Atunci, la ce bun să mai existe, ca instituții ale statului, și nu ca societăți private ale lui Traian Băsescu", declara atunci George Scutaru.

Scutaru se referea la dosarul "Posta", în care fostul ministru liberal al Justiției, Tudor Chiuariu, a fost trimis în judecată, alături de fostul ministru al Telecomunicațiilor, Zsolt Nagy.

 

Mai multe pe Ziare.com