MENIU

Geoană: Ponta a ales să îl atace pe Iohannis cu instrumentele propagandei ceaușiste

<p>Geoană: Ponta a ales să &icirc;l atace pe Iohannis cu instrumentele propagandei ceaușiste</p>

Fostul președinte PSD, Mircea Geoană, este de părere că, înainte de alegerile prezidențiale, a existat temerea că premierul Victor Ponta ar readuce tradițiile autoritare, dacă ar fi ajuns președinte, adăugând, totodată, că Ponta "a confirmat o percepție mai veche a PSD - protejarea politicienilor corupți". Geoană îl critică pe liderul PSD că "a ales să-și atace contracandidatul cu instrumentele propagandei ceaușiste", potrivit Ziare.com. 

"Să aruncăm o privire rapidă la campania electorală a lui Victor Ponta, considerată de mulți drept una dintre cele mai urâte și triviale, din sfertul de secol al alegerilor democratice din România. Sacrificând valorile fundamentale ale stângii, Ponta a ales să-și atace contracandidatul cu instrumentele propagandei ceaușiste: originile germane, religia sa, părinții (hărtuiți de o televiziune deținută de un apropiat al domnului Ponta în micul oraș, din Germania, în care trăiesc acum) și, pentru a înrăutăți lucrurile, acuzații absurde de trafic de copii și de organe în anii '90, de către Klaus Iohannis", scrie Mircea Geoană, în Social Europe Journal.
Senatorul este de părere că acuzațiile șefului statului, potrivit cărora Ponta a fost agent sub acoperire, nu au făcut decât să înrăutățeasă lucrurile, în cazul percepției asupra liderului PSD.
"Pentru a înrăutăți lucrurile, acuzațiile făcute de președintele Băsescu că Ponta a fost agent sub acoperire, pentru un serviciu de informații, în timp ce era procuror între anii 1997 și 2001, au reînnoit temerea că un președinte Ponta ar reînvia tradițiile autoritare mult mai vechi decât ale lui Ceaușescu. (...) Duetul Victor și Viktor (Orban - n.red.) din România și Ungaria nu a reprezentat o perspectivă foarte drăguță pentru mulți din interiorul și exteriorul țării", a mai spus Mircea Geoană.
Totodată, fostul ministru de Externe a afirmat că Victor Ponta "a confirmat o percepție mai veche a PSD - protejarea politicienilor corupți", dar și că "acuzațiile de comunism, aroganță și corupție s-au acumulat împotriva PSD, în ultimii 25 de ani".

 

Mai multe pe Ziare.com.