MENIU

Geoană, nou atac la adresa lui Ponta: Minciuna și impostura nu mai pot fi tolerate

<p>Mircea Geoană</p>

Senatorul Mircea Geoană l-a criticat dur, într-o postare pe pagina personală de Facebook, pe premierul Victor Ponta, în contextul apelului făcut de liderul PSD, pentru reformarea partidului, către intelectualii de Stânga. Geoană îl acuză pe Victor Ponta de "fals ideologic" și afirmă că liderul PSD nu reușeste să înțeleagă ca "minciuna și impostura nu mai pot fi tolerate", informează Ziare.com.

"După un fals intelectual legat de plagiat, după un fals politic legat de blocarea deliberată a votului din străinătate, iată și cel de al treilea fals: cel ideologic. Victor Ponta face un așa-zis 'apel' către intelectualii de Stânga să vină cu idei pentru reformarea PSD. Dincolo de ipocrizia evidentă - nu l-a împiedicat nimeni să facă acest lucru în ultimii cinci ani, cât a fost președintele PSD este și o insultă adusă oamenilor sinceri, care cred în valorile Stângii moderne și europene. Doar pentru că vrea să-și spele imaginea, nu trebuie să aducă în derizoriu și ultima resursă a Stângii românești. Nici în al 13-lea ceas, Ponta nu a înțeles că minciuna și impostura nu mai pot fi tolerate", a comentat pe Facebook, Mircea Geoană.

Reacția vine la o zi după ce Victor Ponta a postat, pe aceeași rețea de socializare, o invitație de revitalizare a PSD, adresată intelectualilor de stânga, pornind de la o postare pe blogul sociologului Barbu Mateescu.

"Adevărata reformă a stângii românești nu poate veni doar din interiorul PSD! O să îi rog și invit pe intelectualii de stânga (nu atât de zgomotoși sau agresivi ca cei de dreapta - dar nu mai puțin valoroși) să accepte o contribuție ideologică exterioară la demersul atât de necesar, care va avea loc anul viitor! Mă refer nu doar la autorul acestei opinii, Barbu Mateescu, ci la mulți alții care au curajul să-și asume opțiunea ideologică (Ioana Lupea, Costi Rogozanu, Radu Magdin, echipa de la CriticAtac, s.a.m.d.)! Sper să accepte această solicitare pe care o fac din convingere, pentru că nu putem să traăm mereu într-o societate în care apartenența mimată la "dreapta" este un fel de religie obligatorie, promovată de zeloși fanatici și farisei ridicoli! (...) ", a scris, miercuri, pe Facebook, Victor Ponta.

 

Mai multe pe Ziare.com.