MENIU

Geoană: Majoritatea parlamentară, obținută cu ajutorul membrilor PSD care vor dezerta din partid

Președintele PSRO, Mircea Geoană, susține că alianța dintre PNL și partidul său (Partidul Social Românesc) vizează preluarea puterii, în Parlament, în viitorul apropiat. Potrivit senatorului, majoritatea parlamentară va fi obținută cu ajutorul membrilor PSD, care vor dezerta din partid, potrivit Ziare.com.

"Din punct de vedere practic, săptămâna care urmează va marca intrarea într-o fază structurată a dialogului pe programul de guvernare, în condițiile în care vom avea majoritatea. Am stabilit, împreună cu PNL, și au fost desemnați domnii Predoiu și Atanasiu, alături de mine și Cătălin Croitoru, primul nostru vicepreședinte, vom avea echipe de lucru pe diverse domenii", a declarat Geoană, într-un interviu la ProTv.

În acest sens, Geoană a admis că alianța PNL-PSRO are un calendar al schimbării Guvernului Ponta, prin moțiune de cenzură.

"Majoritatea se va face. E o lege a gravitației în politică. Matematic, se face cu parlamentarii din actualul Parlament, alta variantă nu e. PSD e un partid închis, cei care nu sunt în linie cu Ponta și sultanatul sunt condamnați la terminarea carierei politice. Multi colegi din PSD și-au pus speranța că acest Consiliu Național va fi un început de analiză serioasă, sinceră, onestă, a situației din partid. Ponta a pierdut la un milion de voturi diferență. Nu a fost nicio explicație în partid a cauzelor acestui eșec catastrofal, pentru Ponta și PSD. În lipsa unei discuții privind viitorul oamenilor de acolo, vor pleca mulți, suficienți cât să facem o majoritate", a conchis Geoană.