MENIU

Geoană: "Liderii români au probleme cu lipsa de memorie şi de imaginaţie"

”Când te angajezi într-o relaţie cu o superputere, prin definiţie, relaţia este asimetrică”. Este părerea lui Mircea Geoană despre colaborarea dintre Statele Unite ale Americii şi România. Invitat la Realitatea TV, fostul ministru de Externe a vorbit despre rolul României în mijlocul mişcărilor geopolitice actuale. 

Mircea Geoană îi acuză pe politicienii români de două lucruri: lipsă de memorie şi de imaginaţie.
”Avem o problemă de memorie, în sensul că am mai trecut prin filmul aăta relativ recent - prin momente de convulsie geopolitică care a determinat în mod dramatic destinul României. Dacă liderii români ar fi avut mai multă imaginație și-ar fi dat seama că acest interludiu al istoriei ar fi trebuit să fie mai bine folosit pentru întărirea internă a României”, a afirmat Geoană.

Fostul ministru de Externe a vorbit despre balanţa puterii în relaţia dintre Statele Unite şi România.

”Ca într-o relație între un bărbat nu prea chipeș cu o femeie foarte frumoasă, trebuie întotdeauna să investești în relația respectivă, o relație atât de prețioasă pentru noi pentru că e singura garanție de securitate reală pentru România”, a precizat Geoană.

În plus, Mircea Geoană a atras atenţia că, dacă vrem să jucăm alături de liderii americani şi europeni, trebuie să ne preocupăm mai întâi de şantierul intern.

România vrea în nucleul dur al Europei, și acolo e la fel, dar cu fata frumoasă de dincolo de Ocean. Ca să poți să fii acceptat în nucleul dur trebuie să fii acceptat ca societate, ca reputație”, a explicat acesta, la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Geoană România