MENIU

Geoană: E greşit să răspundem cu aceeaşi monedă, la aniversarea Senatului, în conflictul cu Băsescu

Geoană: E greşit să răspundem cu aceeaşi monedă, la aniversarea Senatului, în conflictul cu Băsescu

Senatorul PSD Mircea Geoană susţine că ar fi o greşeală ca senatorii să îi răspundă "cu aceeaşi monedă" lui Traian Băsescu, în contextul aniversării a 150 de ani de existenţă a Senatului, făcând apel la "liderii instituţionali" să acţioneze cu "maturitate", "tact" şi "inteligenţă".

"Ar fi o greşeală să răspundem cu aceeaşi monedă conflictelor instituţionale declanşate în repetate rânduri de Traian Băsescu în cei aproape 10 ani de mandat. E adevărat, Traian Băsescu a cultivat tensiuni, a alimentat conflicte şi a purtat războaie în toată regula cu toţi cei care i s-au opus, indiferent că vorbim de lideri politici, de partide sau de instituţiile statului. Însă mandatul său nefast la conducerea acestei ţări se încheie în decembrie şi trebuie să nu ne lăsăm angrenaţi în aceeaşi logică a conflictului pe care Traian Băsescu a propagat-o asiduu", susţine Geoană, într-un comunicat transmis joi.

El face apel la "liderii instituţionali" că acţioneze cu "marturitate", "tact şi inteligenţă".

"Să nu încurajăm disputele între instituţii. Senatul trece printr-o aniversare frumoasă, 150 de activitate, şi ar fi păcat să umbrim această sărbătoare prin dispute politice", mai spune senatorul PSD.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe președintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul să decidă dacă şeful statului poate participa la şedinţa de aniversare a Senatului, însă cererea acestuia nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată.

Ulterior, Dumitru Oprea a anunţat că democrat-liberalii au cerut convocarea unui nou Birou Permanent pentru discutarea neinvitării preşedintelui Băsescu la aniversarea Senatului.

Încercarea de convocare miercuri a unei şedinţe a Biroului Permanent pentru a discuta problema neinvitării preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului a eşuat, în condiţiile în care ora reuniunii a fost incertă, iar Tăriceanu, care a convocat-o, a lipsit, ca şi majoritatea membrilor BP.

Mai multe articole despre:
Senat Mircea Geoană PSD aniversare