MENIU

GAFĂ MARCA VICTOR PONTA: Îi urează succes lui Diaconu, care NU poate candida

GAFĂ MARCA VICTOR PONTA: Îi urează succes lui Diaconu, care NU poate candida

Într-o postare pe contul său de Facebook, premierul VICTOR PONTA se declară încântat de victoria în fața foștilor săi colegi procurori a lui Mircea Diaconu, ex-senator PNL.  Ponta nu a înțeles însă la ce se referă dosarul lui Diaconu.

VICTOR PONTA aplaudă decizia Curții de Apel București de a-l achita pe fostul senator PNL Mircea Diaconu, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese. "Ma bucur pentru decizia Curtii de Apel in cazul domnului Mircea Diaconu! Il apreciez ca om si personalitate culturala, am lucrat foarte bine cat a fost ministru si ii urez mult succes in reprezentarea Romaniei in Parlamentul European", scrie Ponta, pe contul său de FACEBOOK.

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au acuzat pe Mircea Diaconu că, în calitate de director al Teatrului "C.I. Nottara", ar fi participat la negocierea condiţiilor contractuale şi apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având ca obiect realizarea unui spectacol de către soţia sa, actriţa şi regizoarea Diana Lupescu, contract în baza căruia s-ar fi realizat în mod direct un folos material pentru aceasta, scrie MEDIAFAX.

Numai că MIRCEA DIACONU nu poate candida pentru Parlamentul European. Asta pentru că în 21 iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât irevocabil că senatorul Mircea Diaconu s-a aflat în incompatibilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care, pe lângă calitatea de parlamentar, acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală, funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale.