MENIU

Gabriela Szabo nu-l iartă pe Nicușor Dan. Ce-i cere fosta mare atletă edilului general

Marea campioană Gabriela Szabo îi cere despăgubiri de 100.000 de euro primarului general Nicușor Dan, după ce acesta a concediat-o, din nou, de la CSM București. Este a treia oară când Szabo se luptă în instanță cu edilul general.

Gabriela Szabo a deschis, pe 22 decembrie, o acțiune la Tribunalul București prin care contestă decizia de concediere semnată de Primarul General al Capitalei cu două săptămâni înainte. Sportiva a mai chemat în instanță și clubul CSM București, potrivit Fanatik.

Într-un alt proces, deschis în civil, Gabriela Szabo îi cere lui Nicușor Dan despăgubiri de 500.000 de lei, pe motiv că postarea din iunie i-a afectat cariera și viața personală.

Acțiunea a venit după ce, pe 5 decembrie, lui Szabo i s-a desfăcut contractul de muncă la CSM București, la câteva ore după ce revenise pe post, tot ca urmare a unei decizii judecătorești într-un proces împotriva lui Nicușor Dan.

Inițial, Szabo fusese transferată la Centrul Cultural Dalles, în iunie 2022, după ce Nicușor Dan o acuzase de management defectuos, printr-o postare pe contul lui de socializare.

În noiembrie, Tribunalul București a infirmat legalitatea detașării și a decis ca primarul general să-i plătească daune morale fostei atlete, dar și să o reîncadreze ca director general al Clubului Sportiv Municipal București. Hotărârea nu este definitivă.

Mai multe articole despre:
gabriela szabo nicusor dan scandal csm bucuresti