MENIU

Gabriel Oprea: Cred că interesul național al UNPR se potrivește foarte bine cu Klaus Iohannis

<p>&nbsp;Gabriel Oprea</p>

Gabriel Oprea, vicepremier și președinte UNPR, a declarat la ”Jocuri de Putere” că are o relație foarte bună cu Klaus Iohannis, declarând că îl cunoaște de mult timp și crede că relația cu acesta a început cu dreptul, respectându-se chiar și când făceau parte din USL. Mai mult, Oprea a precizat că ”interesul național al UNPR se potrivește foarte bine cu Klaus Iohannis”.

Întrebat ce fel de relație are cu președintele României, Gabriel Oprea a afirmat:

„Aici vorbim de Romania și interesul național, în care eu cred cu adevărat. Victor Ponta este omul cu care eu sunt în Guvern. Victor Ponta e partenereul meu de coaliție, v-am spus părerea mea. Referitor la Klaus Iohannis, știți cum e în politică, depinde de cum începi. Cateodată începi cu stângul, câteodată începi cu dreptul. Cu Klaus Iohannis cred că mi-a reușit. Cu președintele Iohannis cred că a fost cu dreptul. Eu am făcut sport în Sibiu, școala de ofiteri în Sibiu, mi-am luat nevasta din sibiu, deci m-am ținut de cuvânt. Îl cunosc de mult timp pe Klaus Iohannis. E un om serios, ne-am respectat. Am fost prefectul Bucureștiului, ministrul administrației. Îl cunosc de mult timp, e un om serios. M-a respectat, l-am respectat. Chiar și când am fost în USL ne-am respectat. Chiar cred că interesul național al UNPR se potrivește foarte bine cu Klaus Iohannis. În probleme de securitate națională, îl sprijinim complet pe Klaus Iohannis. Avem nevoie să-l sprijinim pe președintele Romaniei, în situații de criză”, a spus acesta.

Vicepremierul a mai declarat ulterior, că ”UNPR-ul și Gabi Oprea” sunt un brand se de seriozitate adăugând că UNPR a asigurat mereu stabilitate în Guvernele din care a făcut parte. 

Oprea: Cred că îmi stă bine în videoconferințele de la MAI. Nu mă simt bine în viața de zi cu zi