MENIU

Gabriel Oprea nu va fi audiat în Parlament în cazul accidentului polițistului Bogdan Gigină

Gabriel Oprea nu va fi audiat în Comisia de Apărare a Senatului, după ce Opoziția a pierdut la voturi, cu 3 la 6. Vicepremierul nu va da explicații nici în fața Comisiei de Abuzuri a Senatului, în cazul polițistului Bogdan Gigină, care și-a pierdut viața într-un accident tragic, în seara din 20 octombrie, atunci când deschidea coloană oficială a ministrului de Interne.

UPDATE: Gabriel Oprea nu va fi audiat la Comisia de Apărare a Senatului, după ce Opoziția a pierdut la voturi, cu 3 la 6.

 

Saptamana viitoare Senatul dezbate o motiune simpla impotriva ministrului de interne, care va fi chemat sa dea explicatii pentru moartea polistului Bogdan Gigina. Acelasi lucru il va face si Victor Ponta, la Ora Premierului, iar zilele urmatoare liberalii cer si o comisie de ancheta.

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat luni, printr-un comunicat de presă, că nu este vinovat şi că îşi va continua activitatea în cadrul Guvernului, răspunzând astfel preşedintelui Klaus Iohannis care l-a sfătuit să demisioneze.

El spune că preşedintele l-a sfătuit într-adevăr să demisioneze, ca urmare a "modului în care a fost gestionată comunicarea" după accidentul în care Bogdan Gigină, poliţistul care deschidea coloana oficială a vicepremierului, a murit. El a mai spus însă că nu intenţionează să demisioneze, invocând faptul că este "nevinovat".

"În cursul întâlnirii de la Cotroceni, din această seară, preşedintele Klaus Iohannis m-a sfătuit, într-adevăr, să iau în considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului în care a fost gestionată comunicarea pe durata ultimelor zile. Consider că implicaţiile acestor declaraţii nu sunt instituţionale, ci exclusiv de natură politică", se arată în comunicatul citat.