MENIU

Gabriel Oprea a devenit membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor

Gabriel Oprea

Mișcare surpriză a lui Gabriel Oprea! Fostul ministru al Afacerilor Interne s-a înscris într-unul dintre sindicatele polițiștilor. Anunțul vine după ce, la începutul verii, Curtea Supremă a dispus retrimiterea dosarul în care Oprea este judecat pentru moartea polițistului Bogdan Gigină la instanța inferioară, Judecătoria Sectorului 1. 

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, este, de la data de 15 iulie 2018, membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise, solicitarea de aderare fiind căutată chiar de el.

Purtătorul de cuvânt al sindicatului care l-a primit pe Gabriel Oprea în rândurile sale consideră că fostul ministru a fost unul dintre puținii demnitari din conducerea Internelor care a luat măsuri concrete pentru îmbunătățirea vieții personalului.

”A făcut lucruri pe care nu le-au făcut alți miniștri pentru Poliția Română. Nu numai achiziția acelor 5.000 de autospeciale ale Poliției, dar a plătit și toate drepturile polițiștilot până în 2016, a mărit sporurile de 50%, a luat măsuri pentru ajutorarea familiilor cadrelor care au decedat în timpul misiunilor”, a spus CHRISTIAN CIOCAN - purtătorul de cuvânt al FSDPR.

Întrebat dacă faptul că fostul ministru este cercetat într-un dosar în care se anchetează moartea unui poliţist, a lui Bogdan Gigină, afectează imaginea sindicatului, Ciocan a precizat că în prezent fostul ministru Gabriel Oprea beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Judecătorul de cameră preliminară la Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus trimiterea cauzei la o instanță inferioară, Judecătoria Sectorului 1. 

Soarta dosarului Oprea-Gigină se schimbă radical. ÎCCJ atestă că este vorba de un accident

Mai multe articole despre:
Christian Ciocan Gabriel Oprea Bogdan Gigină