MENIU

Gabi Firea decretează: Un Guvern tehnocrat este un accident democratic

Un Guvern tehnocrat este un accident democratic, a afirmat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precizând că democrația înseamnă partide, Parlament și respectarea Constituției.

"Din punctul meu de vedere și cred că al multora dintre dumneavoastră, un Guvern tehnocrat este un accident democratic, pentru că democrația înseamnă partide, înseamnă Parlament, înseamnă respectarea Constituției, înseamnă politicieni care sunt penalizați atunci când greșesc și știi de unde să-l iei și cum să-l depunctezi, dacă a făcut o eroare, și nu un personaj colectiv, oarecum anonim, pe care nu știi de unde să-l iei și cum să-l mai votezi sau să-l tai de pe listă atunci când vrei să-l penalizezi", a declarat Gabriela Firea la forumul "Parteneriate pentru dezvoltarea României: Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri și terenuri industriale", organizat la București.

Firea a precizat că nu a vrut să politizeze deloc această întâlnire, însă a observat că au fost luări de cuvânt în care "s-a făcut apologia Guvernului tehnocrat".

"Suntem la o dezbatere în care se discută despre rolul administrației publice locale, administrației publice centrale și de asemenea a mediului de afaceri, pentru ca orașele să se dezvolte și cetățenii să poată să aprecieze locul în care trăiesc și să se simtă bine la ei acasă, să nu mai fie tentați să plece în alte țări. Și auzind anumite luări de cuvânt, am fost provocată și am răspuns", a explicat Firea, răspunzând unei întrebări.