MENIU

Funeriu şi-a depus candidatura pentru postul de deputat în colegiul lăsat liber de Grapini

Funeriu şi-a depus candidatura pentru postul de deputat în colegiul lăsat liber de Grapini

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, şi-a depus candidatura din partea PMP pentru postul de deputat în Colegiul electoral 3 Timişoara, care a fost lăsat liber de Maria Grapini (PC), aceasta demisionând pentru a candida la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Daniel Funeriu s-a prezentat, luni, la Biroul Electoral Judeţean Timiş pentru a-şi depune candidatura la postul de deputat în Colegiul electoral 3 Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Funeriu a ajuns la BEJ Timiş cu doar câteva minute înaintea candidatului PSD pentru acelaşi post, Florin Bîrsăşteanu, cei doi întâlnindu-se.

"Este o veste proastă pentru PSD candidatura mea la aceste alegeri", a declarat Funeriu după ce şi-a depus candidatura şi după ce l-a salutat pe contracandidatul său de la PSD.

Tot luni, Funeriu a făcut, pe o reţea de socializare, un apel pentru o campanie electorală pozitivă şi i-a invitat pe candidaţii "non-PSD" să semneze un protocol.

"Mi-am depus candidatura pentru Colegiul 3 deputaţi. Am fost marcat «om la om» de candidatul PSD. Îi invit pe susţinătorii mei să facem o campanie pozitivă. Îi invit pe toţi oamenii de dreapta din Timişoara să se alăture acestei campanii, pentru a învinge PSD. Aceasta este veritabila candidatură de dreapta şi anti-PSD. Îi invit pe toţi candidaţii non-PSD să semnăm un Protocol pentru Alegeri Curate, astfel încât să prevenim furtul electoral cu care ne-a obişnuit PSD. Nu va fi uşor să câştigăm: candidatul PSD este din Teleorman, sper că nu va veni cu domnul Dragnea de mână", a scris Funeriu pe o reţea de socializare.

La Biroul Electoral Judeţean Timiş şi-au mai depus candidaturile pentru postul de deputat în Colegiul electoral 3 Timişoara Viorel Coifan (PNL), Ciprian Mihok (PNŢCD), Florin Bîrsăşteanu (PSD), Balint Petrescu (PDL) şi Florian Zanfir (PPDD).

Luni este ultima zi de înscriere a candidaturilor pentru acest colegiu electoral, BEJ fiind deschis până la ora 24.00.

Alegerile parlamentare parţiale în Colegiul electoral 3 Timişoara vor avea loc în 25 mai după ce ocupantul acestui post, fostul ministru al Turismului Maria Grapini, a demisionat pentru a candida la alegerile europarlamentare din 25 mai din partea Alianţei PSD-PC-UNPR.

Mai multe articole despre:
candidatură colegiu Daniel Funeriu