MENIU

Fuego, supărat pe Nicuşor Dan: "Observ cu stupoare cum un intelectual rasat.."

Scena politică din România duce la dispute între politicieni şi cântăreţi. Cântăreţul Fuego (40 de ani) s-a declarat mâhnit şi l-a criticat pe preşedintele USR, Nicuşor Dan, pentru faptul că i-a folosit numele şi imaginea în campania pentru alegerile parlamentare. Ulterior, Nicuşor Dan a prezentat scuze publice, recunoscând că felul în care a dorit să transmită mesajul a fost nepotrivit. Ulterior, Fuego a şters mesajul în care se declara jignit de afirmaţiile lui Nicuşor Dan.  

Echipa de campanie a partidului Uniunea Salvaţi România a ales să anunţe într-un mod neinspirat faptul că au fost strânse semnăturile necesare pentru a putea candida la alegerile parlamentare. Mai exact, liderul USR, Nicuşor Dan, a publicat pe Facebook o imagine cu Fuego şi un joc de cuvinte care poate fi interpretat drept jignitor la adresa artistului:

„Diaspora ne-a dat 7.000 de semnături. Noi promitem că n-o să le dăm tot Fuego.“ În aceeaşi postare, preşedintele USR a oferit şi câteva explicaţii: „Noi credem că parlamentarii ar trebui să fie parlamentari, nu impresari. «Parlamentarii diasporei» de până acum au crezut invers, că un concert «rezolvă» problemele românilor din afara ţării. De aceea, noi ne vom ocupa de problemele voastre serioase, nu de turneele lui Fuego.“

Nicuşor Dan i-a cerut scuze lui Fuego
 
Ulterior, Nicuşor Dan i-a cerut scuze lui Fuego pentru folosirea numelui şi imaginii sale, recunoscând că a fost un mesaj nepotrivit şi precizând că intenţia a fost să transmită că USR promite proiecte, nu „divertisment“, însă forma aleasă a fost „nepotrivită“.
 
„A fost un mesaj nepotrivit pe care l-am publicat pe pagina noastră de Facebook, pentru care ne cerem scuze, inclusiv artistului Fuego. Este nepotrivit atât în ceea ce priveşte Diaspora, cât şi în ceea ce îl priveşte pe artist“, a spus Nicuşor Dan, citat de agenţia News.ro. El a precizat că mesajul este corect, însă forma în care a fost transmis a fost greşită. „Mesajul care a vrut să fie transmis prin această postare a fost că vrem să venim pentru Diaspora cu soluţii.
 
Fuego: „Am fost întotdeauna apolitic“
 
Înainte ca Nicuşor Dan să recunoscă greşeala, artistul, pe numele real Paul Surugiu, s-a declarat şocat de faptul că a fost târât fără voie în campania electorală, precizând că este surprins cum „un om integru şi profesionist“ face apel la astfel de gesturi pentru a stârni reacţii şi pentru a câştiga un mandat parlamentar. Cântăreţul a ţinut să precizeze că a fost întotdeauna apolitic şi că a renunţat să mai cânte în campanii electorale de mai bine de trei ani. Redăm integral mesajul publicat pe pagina de Facebook a artistului. „Observ cu stupoare că numele şi imaginea mea sunt atrase într-un joc, într-o dispută care nu ar trebui să mă implice sau să mă privească în mod direct pe mine. Este vorba despre felul în care domnul Nicuşor Dan, de altfel un intelectual rasat, a ales să-şi facă prezentarea campaniei sale electorale pentru a obţine un mandat din partea diasporei. Astfel, am ajuns cu poză şi cu nume pe un afiş pe care sincer nu-l înţeleg. De ce ar fi nevoie ca un om integru şi profesionist să facă apel la asemenea subterfugii, dornice de a stârni reacţii?", a scris Fuego..
Mai multe articole despre:
măsuri anunţ decizii Fuego nicusor dan