MENIU

Fotbalul românesc, de la marile meciuri cu Maradona, la prohodul cântat de Statul Paralel

Fotbalul românesc, de la marile meciuri cu Maradona, la prohodul cântat de Statul Paralel

Căpușat de politicieni care au ales să dea mâna cu statul paralel, fotbalul românesc a fost redus, în prezent, la o mișcare mecanică, lipsită de performanță. Odată cu orchestrarea arestării lui Gică Popescu și instalarea lui Răzvan Burleanu în fruntea FRF, la ordinul lui George Maior și al lui Vasile Dîncu, cu complicitatea lui Victor Ponta și a lui Liviu Dragnea, după cum a dezvăluit deputatul-fugar Cristian Rizea în exclusivitate la Realitatea PLUS, fotbalul românesc a fost îngropat.

"Îmi dau seama unde eram în 1990, unde eram în 1994 și unde suntem acum. Stăm și ne uităm că în continuare că în fruntea fotbalului sunt niște politruci și niște semicorporatiști care nu au nimic de a face cu fenomenul în sine. Oamenii ăștia nu au loc în Federația Română de Fotbal (componenții Generației de Aur, n.r.), pentru că sunt oameni acolo care fac și desfac și au alte interese. Oameni care au scris istorie pentru fotbalul românesc nu au ce să caute acolo. Ne merităm soarta până la urmă. Suntem conduși de niște neica nimeni în fotbal și nu batem pe nimeni. Noi ne bucurăm că am reușit să câștigăm la masa verde un meci cu Norvegia. Asta pleacă doar de la conducerea Federației Române de Fotbal. Fără viziune, fără niciun fel de strategie pentru dezvoltarea fotbalului. Se întâmplă asta de 6 ani de zile și cred că va mai continua. De vină pentru această situație este în primul rând politicul, care s-a implicat în fotbal și și-a numit șefii inclusiv la conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal și a Federației Române de Fotbal. Au fost nenumărate dezvăluiri despre cum Dragnea, Ponta și-au pus oamenii în funcții. Acum apar dezvăluirile cum a ajuns Burleanu la federație la îndemnul voios al lui Vasile Dîncu. Ăștia sunt de vină, ăștia au nenorocit fotbalul românesc. Politicul se implica și înainte de fotbal, dar se implica doar ca să-l ajute. Acum s-a implicat să-l nenorocească definitiv. Oamenii au înțeles că într-un final trebuie schimbat ceva. Finalul ăla ar trebui să fie tot mai aproape", spune Claudiu Giurgea, jurnalist Realitatea Sportivă.

Reamintim că actualul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, a ajuns în fruntea Federației în urmă cu 6 ani, devenind, astfel, cel mai tânăr președinte, cu o imensă majoritate. De atunci, fotbalul românesc a încăput pe mâna politicului, îngropându-l. 

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a dezvăluit, cu puțin timp în urmă, la Realitatea PLUS, legătura mai puțin știută a lui Răzvan Burleanu cu statul paralel și a explicat de ce Vasile Dîncu și George Maior au forțat aducerea sa în fruntea fotbalului românesc.

"Se gândeau foarte tare să tragă niște bani de acolo, pentru că, până la urmă, când vorbești de Vasile Dîncu și George Maior, toate drumurile duc și și la partea financiară. Nimeni nu l-a întrebat până acum pe Răzvan Burleanu cât a costat acea strategie de dezvoltare a fotbalului românesc, la care IRES a fost partener cu FRF-ul. O strategie bine gândită, dovadă că acum fotbalul românesc cred că este acum în groapă. Maior mi-a spus așa: Va fi președinte unul Burleanu, deci acolo putem colabora foarte bine"", a spus Cristian Rizea. 

Și fostul medic al naționalei de fotbal Pompiliu Popescu a dezvăluit, la Realitatea PLUS, că FRF colaborează de mai mulți ani cu o firmă numită "Vitrina" - controlată de Vasile Dîncu.

"Firma „Vitrina” este a lui Dîncu, care branduiește tot la federație. De 6 ani Dîncu are această firmă. Cred că în jur de 700.000 de euro se vărsau. Aceste contracte bănoase care merg la Dîncu prin această Vitrină, branduiște tot. Le fac acolo tot felul de afișe, inclusiv la adunarea generală a alegerilor de acum doi ani. Le-a făcut suporți ăia… tot felul de treburi din astea… branduiri se cheamă și numai domnia sa le rezolvă", a spus Pompiliu Popescu.

Dezvăluirile Realitatea PLUS au zguduit din temelii Federația Română de Fotbal. Potrivit unor surse, controlul ANAF de la FRF a fost demarat în urma informațiilor prezentate de postul nostru de televiziune despre mafia care conduce instituția. Și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că verificările au fost demarate după dezvăluirile apărute în spațiul public. Acesta ar fi primul control după 6 ani, de când a fost numit Răzvan Burleanu la conducerea Federației. 

Mai multe articole despre:
statul paralel razvan burleanu frf