MENIU

Fostă elevă a lui Klaus Iohannis, DEZVĂLUIRI INCENDIARE

Fostă elevă a lui Iohannis, DEZVĂLUIRI INCENDIARE

România a trecut de la un preşedinte “marinar”, la un „profesor”. Click! a încercat să afle ce fel de dascăl, aşa cum preferă singur să se intituleze, a fost Iohannis în cei 14 ani cât a predat la şcoli şi licee din judeţul Sibiu.

E greu să dai de elevii lui Iohannis. Cine absolvă Brukenthal-ul, de regulă, pleacă imediat în Germania şi lasă Sibiul în spate. Nimeni nu se chinuieşte degeaba să înveţe în această limbă grea, matematica sau chimia, mulţi fără să fie neapărat etnici germani. Andreea Fuşle e una dintre puţinele care a rămas în oraşul său ardelenesc. A studiat literele, la secţia germană-engleză, şi e delegat în relaţia Forumului Democrat al Germanilor din România cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În liceu, Andreea a luat lecţii de Fizică chiar de la Iohannis. „Era un om sobru, autoritar, dar nu deborda de duritate, aşa cum ar putea părea. Ne mai scotea afară de la ore dacă făceam gălăgie, dar limbajul era mai mult ca o invitaţie, decât ca un reproş. Nu s-a enervat niciodată pe noi, deşi nu toţi eram buni la Fizică. Era foarte corect. Nu umfla notele, dar nici nu te pedepsea inutil. Cât luai, atât meritai. Nimeni nu i-a contestat vreodată vreo lucrare de control. Mie nu prea mi-a dat sub 8, dar nici peste 9. Astea erau notele mele”, îşi aduce amintea Andreea Fuşle.

Mai multe articole despre:
Sibiu elevă fizică Klaus Iohannis