MENIU

Florin Popescu: Nu am mâncat nicio aripă de pui!

Florin Popescu: Nu am mâncat nicio aripă de pui! / Foto: MEDIAFAX

Deputatul Florin Popescu a declarat, luni, după ce Comisia juridică a respins cererea privind arestarea sa preventivă, că nu a mâncat nici măcar o aripă de pui şi că acuzaţiile se referă la trafic de influenţă, şi nu la luare de mită.

"Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am mâncat nici măcar o aripă de pui de acolo. (...) Mă acuză de trafic de influenţă, nu că am luat mită. Sunt două chestiuni diferite. Nu mă acuză că am luat mită. (...) Cei care au dat acest denunţ sunt anchetaţi pentru evaziune fiscală ori, dacă interveneam, probabil că nu se ajungea aici", le-a spus Popescu jurnaliştilor.

El a ţinut să mulţumească membrilor Comisiei juridice pentru că au avizat negativ cererea de arestare preventivă.

"Nu puteţi să spuneţi că, în situaţia în care sunt, sunt fericit. Adică, sincer să fiu, e o nelinişte, e o preocupare, pentru că vorbim de libertatea mea şi cred că niciun cetăţean din această ţară nu este liniştit atunci când se vorbeşte despre arestarea preventivă. Însă vreau să mulţumesc membrilor din Comsia juridică pentru că au dat acest aviz, consultativ, e adevărat", a mai spus Florin Popescu.

El a precizat că săptămâna viitoare se va prezenta în faţa plenului Camerei pentru a susţine că nu este un pericol public.

"Săptămâna viitoare voi merge în plen şi voi prezenta argumentele prin care în continuare susţin că nu sunt un pericol public. Respect instituţiile statutului şi nu voi ataca nicio instituţie a statului în perioada următoare, că este vorba de DNA sau de Parlament. Şi, ce-o vrea Cel de Sus, aia va fi. Nu sunt un pericol public", a mai spus Florin Popescu.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit, luni, ca raportul Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu să fie discutat în plen marţea sau miercurea viitoare, iar votul să fie pe 7 mai, a precizat secretarul Camerei Nicolae Mircovici.

Mircovici a făcut aceste precizări după şedinţa conducerii Camerei, arătând că raportul Comisiei juridice va fi înaintat Biroului Permanent de lunea viitoare care va decide trimiterea către plen şi până pe 7 mai se va da un vot.

"Conform Regulamentului, urmează ca Biroul Pemnanent luni să hotărârască punerea lui (raportului Comisiei juridice - n.r.) pe ordinea de zi şi probabil va fi discutat marţi cu vot miercuri sau va fi discutat miercuri cu vot final. Deci, până pe 7 mai va exista vot asupra raportului făcut de Comisia juridică", a spus Mircovici.

Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei, Bogdan Ciucă, a declarat, luni, că în Comisie au fost 15 voturi "împotrivă" în cazul deputatului Florin Popescu, 7 voturi "pentru" şi o abţinere, el menţionând că plenul este suveran în a decide asupra cererii justiţiei.