MENIU

Florin Iordache a anunțat decizia PSD, în cazul votului pentru MRU

Parlamentarii PSD nu vor intra în plen la şedinţa de marţi a Legislativului în care va fi votată propunerea ca Mihai Răzvan Ungureanu să preia conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), a declarat, la RFI, deputatul PSD Florin Iordache, care spune că "e foarte posibil să nu existe cvorum", scrie Mediafax

Florin Iordache explică de ce PSD nu îl votează pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE: "Din punctul de vedere al PSD, noi nu-l putem vota pe Mihai Răzvan Ungureanu, avem mai multe argumente (...). Pe de o parte, nu a fost o nominalizare transparentă, atât timp cât preşedintele a spus că va avea consultări şi n-au fost aceste consultări în niciun fel, cu nici un partid politic. Pe de altă parte, în legea specială, în legea SIE, se precizează foarte clar că directorul Serviciului de Informaţii Externe trebuie să treacă prin CSAT.

Din informaţiile noastre, în ultimul CSAT sau în ultimele şedinţe ale CSAT nu s-a discutat această problemă. În al treilea rând, din punctul nostru de vedere, nu-l putem susţine atât timp cât acum doi ani noi printr-un vot al Parlamentului, prin moţiune de cenzură, am demis Guvernul condus de Răzvan Ungureanu şi am stabilit în acel moment că dumnealui a venit cu două luni înainte tot din zona serviciilor, a condus Guvernul pentru două luni de zile, nu a fost bun să conducă Guvernul şi acum îl repunem la conducerea Serviciului?". Florin Iordache spune că PSD nu va intra în plen la şedinţa de marţi.

"Nu intrăm în plen. Din punctul de vedere al PSD, ăsta este un mod în care dezaprobăm această nominalizare şi noi, PSD, nu vom intra în sala de plen. Cvorumul trebuie să-l asigure cei care-l votează. Înainte de a-l vota, trebuie să aibă 278 de membri (...). E foarte posibil să nu aibă cvorum. Neavând cvorum, şedinţa nu poate continua", a mai spus deputatul PSD.

Şedinţa Parlamentului pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca director al SIE este programată marţi, la ora 17.00.

Liderii PSD şi ALDE au anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, că nu-l vor susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, că au analizat toate variantele de a proceda la şedinţa Parlamentului, inclusiv de a lăsa PNL să asigure cvorumul, dar decizia o vor lua marţi dimineaţă.