MENIU

Florin Cîțu: Trebuie să creștem numărul de paturi la ATI. Să revenim treptat la ce aveam în iarnă

Sursa foto: Arhivă

Premierul Florin Cîțu a precizat, joi, că a cerut ministrului interimar al Sănătății, Cseke Attila, să suplimenteze numărul de paturi la secțiile de Terapie Intensivă din țară pentru a „reveni treptat către ceea ce aveam în iarnă”. Anterior, fosta ministră a Sănătății, Ioana Mihăilă, spunea că multe dintre secţiile de terapie intensivă Covid din Bucureşti sunt pline.

„Trebuie să fim pregătiți să creștem numărul de paturi la ATI, să revenim treptat către ceea ce aveam în iarnă și să accelerăm campania de vaccinare. Să ne asigurăm că centrele de vaccinare au fluxurile funcționale și să rămână așa în perioada următoare. Acum, că am avut și rectificarea bugetară aprobată, trebuie să ne asigurăm și am vorbit cu ministrul Sănătății să ne asigurăm că se vor face plățile către personalul din centrele de vaccinare cât mai rapid. Voi spune asta și Ministerului Finanțelor, să nu tergiverseze procedura pentru că avem nevoie de toată lumea”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a afirmat că va mai discuta despre acest subiect cu Raed Arafat și ministrul Cseke Attila.

,,În următoarea perioadă, voi mai avea discuții cu domnul Arafat și cu ministrul Cseke Attila. Cred că sâmbătă vom avea o discuție cu prefecții despre începerea noului an școlar și cu personalul DSU și DSP să vedem cum pregătim”, a mai explicat Florin Cîțu.

Mai multe articole despre:
florin citu premierul romaniei paturi ati