MENIU

Florin Cîțu nu vrea suprataxare: „Companiile pe care vrem să le penalizăm azi au plătit și în avans să avem bani la buget”

Cîțu nu este de acord cu supraimpozitarea - Foto: INQUAM

Florin Cîțu - președintele PNL a reiterat, din nou, că nu este de acord cu supraimpozitarea marilor companii. Acesta spune că firmele au ajutat pe timp de criză statul și au plătit în avans pentru a avea bani la buget.

„Să știți că în timpul crizei aceste companii pe care vrem să le penalizăm azi au plătit și în avans să avem bani la buget. Au fost multinaționale care au plătit în avans la buget să avem bani de pensii și salarii. Nu cred că este un comportament normal să vii azi să penalizezi aceste companii. Aștept în continuare explicații și trebuie să discutăm cu mediul de afaceri.

Și să știți că mediul de afaceri este înțelegător, la discuțiile privind majorarea salariului minim, ei doreau o creștere de 6%-8% la salariu și am ajuns la 11% și companiile au înțeles necesitatea, deci lucrurile se pot face, dar trebuie să ai discuții cu cei pe care vrei să-i penalizezi”, a declarat Florin Cîțu, mieruci, înainte de ședința coaliției de guvernare.

Mai multe articole despre:
florin citu buget impozitare taxare